You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » H Unesco Πειραιά τίμησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

H Unesco Πειραιά τίμησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

H Unesco Πειραιά τίμησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε στο δημαρχείο της Νίκαιας ο Ομιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, με τη συμμετοχή πολλών μελών του και πολλών προσκεκλημένων.

Τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών Καθηγητής Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, καθώς και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS, Δρ Αθανάσιος Νακάσης. Ο κύριος Γιάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων της UNESCO (WFUCA), υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική, τους απένειμε τιμητικά διπλώματα για την προσφορά τους στον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Ο κύριος Μαρωνίτης αναφερόμενος στο έργο και την προσωπικότητα της κυρίας Βαρδινογιάννη είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη τον άνθρωπό μας, τον καλό άγγελο της Ελπίδας. Είναι μαχητής της Ελλάδος, είναι μαχητής της UNESCO, είναι φως και οδηγός στο έργο το δικό μας! Είναι απλός καθημερινός άνθρωπος με ζεστή καρδιά και πιο ζεστή αγκαλιά για το παιδί, για τον άνθρωπο, για τα προβλήματα μικρά και μεγάλα, για τη χώρα. Είναι ο Άγγελος της Ελλάδας!»

Η κυρία Βαρδινογιάννη παραλαμβάνοντας το τιμητικό δίπλωμα είπε: «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι ανάμεσά σας, μου δίνει μεγάλη χαρά και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πραγματικά για την ιδιαίτερη αυτή διάκριση και τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε σήμερα. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά, μια καλύτερη χρονιά από την περσινή, γεμάτη υγεία, γεμάτη δραστηριότητες για την UNESCO, και θα ήθελα να ξέρετε ότι θα είμαι στο πλευρό σας για να βοηθήσω σε ό,τι μπορώ».

Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με την Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο «Ειρήνη» Νέου Ηρακλείου Αττικής, το εφηβικό Ρουμάνικο Συγκρότημα “Braouletsoul” καθώς και τον Χορευτικό Όμιλο «Δικταίων – Καστρινών ΕΛ.ΠΑ.ΧΟ.».

Ο κ. Ι. Μαρωνίτης στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων που έχει ως επίκεντρο τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και στον ανθρωπιστικό τομέα. Ανέφερε επιγραμματικά την θετική πορεία του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας μέσω του οποίου ωφελούνται άμεσα άνω των 500 ανέργων που προσλήφθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και έμμεσα εκατοντάδες άνεργοι που παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, χορού, μουσικής, Πληροφορικής καθώς και την υλοποίηση νέων προγραμμάτων αρχικά σε πολιτιστικούς χώρους όπως τα Μουσεία Ακρόπολης, Γουλανδρή, Μπενάκη, στο Βυζαντινό Μουσείο όπου θα προσληφθούν 120 άνεργοι και έπειτα αναφέρθηκε στην δημιουργία 3 μονίμων κοινωνικών δομών ενάντια στην φτώχεια, 1.) στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος, 2.) στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς και 3.) στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην στήριξη 220 ελληνικών οικογενειών από τον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς με τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα χρηστικά είδη.

Στον μεγάλο εορτασμό παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας , (ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπολος, ο κ. Ι. Τραγάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Δ. Κατσικάρης, κ. Λ. Αθανασιάδης), της τοπικής Αυτοδιοίκησης (οι Δήμαρχοι Νίκαιας – Αγ. Ιωαν. Ρέντη κ. Γ. Ιωακειμίδη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής) και εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων (ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Γ. Μπενέτος). Την Εκδήλωση παρουσίασε η Ηθοποιός – Σκηνοθέτιδα κ. Αγγελική Σάντορα.

Η Εκδήλωση, υλοποιήθηκε και στηρίχθηκε από εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί στα πλαίσια των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα της Ε.Π.ΑΝ.Α.Δ που υλοποιούνται με την συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı