You Are Here: Home » Uncategorized » Ψηφίστηκε ο νόμος για τη Χάρτα Δικαιωμάτων των Ναυτικών

Ψηφίστηκε ο νόμος για τη Χάρτα Δικαιωμάτων των Ναυτικών

Ψηφίστηκε ο νόμος για τη Χάρτα Δικαιωμάτων των Ναυτικών

“Με την κύρωση της Σύμβασης σήμερα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, κάναμε ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλίσουμε σύγχρονες συνθήκες και όρους ναυτικής εργασίας” τόνισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης μετά την ψήφιση από τη Βουλή του νόμου για την «Κύρωση της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας, 2006 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας».

Την 23η Φεβρουαρίου 2006, η Γενική Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), κατά την 94η ναυτιλιακή σύνοδό της στη Γενεύη Ελβετίας, υιοθέτησε τη Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας (ΣΝΕ, 2006), η οποία ενσωματώνει πρότυπα που εμπεριέχονται σε 65 υφιστάμενα διεθνή όργανα (Συμβάσεις και Συστάσεις) ναυτικής εργασίας, που έχει υιοθετήσει η ΔΟΕ από το 1920, καθώς και θεμελιώδεις αρχές που περιέχονται σε άλλες διεθνείς Συμβάσεις εργασίας.

Τον Αύγουστο του 2013, η Σύμβαση αναμένεται να τεθεί διεθνώς σε ισχύ, καθόσον εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις των οικείων όρων της (καταχώρηση των πράξεων επικύρωσης από τουλάχιστον τριάντα κράτη που διαθέτουν το 33% της παγκόσμιας χωρητικότητας πλοίων εγγεγραμμένων στο νηολόγιό τους). Για τη Χώρα μας θα τεθεί σε ισχύ δώδεκα μήνες μετά την ημερομηνία καταχώρησης της επικύρωσής της από τον Γενικό Διευθυντή του ILO.

Μεταξύ των στόχων, όπως είπε ο υπουργός είναι να συμβάλλει στην προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα αλλά και η δημιουργία ισότιμων όρων ανταγωνισμού για τις χώρες και τους πλοιοκτήτες που έχουν δεσμευτεί να παρέχουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των ναυτικών και η εξάλειψη φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού από την πλευρά των πλοίων που λειτουργούν με υποβαθμισμένα ναυτιλιακά πρότυπα.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı