You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Αίγινα:Χωρίς λιμάνι!

Αίγινα:Χωρίς λιμάνι!

Αίγινα:Χωρίς λιμάνι!

Μια άνιση μάχη με τα μανιασμένα κύματα έδωσαν για άλλη μια φορά σήμερα τα μέλη του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΣΕΙΔΩΝ της Hellenic Sea Ways προκειμένου το πλοίο να δέσει με ασφάλεια στο «λιμάνι» της Αίγινας. Στη γέφυρα κυριαρχούσε και αυτή τη φορά η αγωνία, το άγχος, το αίσθημα της βαριάς ευθύνης. Το ρίσκο μεγάλο, όσο και για την ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Μάταια ο έμπειρος καπετάνιος προσπαθούσε να προσεγγίσει τον θαλασσοδαρμένο προβλήτα στο ανοχύρωτο «λιμάνι» και να κρατήσει τον έλεγχο του κήτους. Η ισχύς των ανέμων ήταν τέτοια που καθιστούσε αδύνατη την πρόσδεση του πλοίου για μιάμιση περίπου ώρα, με τους επιβάτες να παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Τι κι αν το πολύπειρο πλήρωμα δεν εγκατέλειψε ούτε λεπτό την προσπάθεια; Τι κι αν κατέβαλε τιτάνιο αγώνα, αψηφώντας τον κίνδυνο, για να δέσει κάβους και να αποβιβάσει τον κόσμο που μετέφερε από τον Πειραιά; Ακόμα και οι πράκτορες ήταν επί ποδός για να δώσουν ένα χεράκι. Κάθε προσπάθεια, όμως, απέβαινε άκαρπη. Τίποτα δεν μπορούσε να δαμάσει τα στοιχεία της φύσης και τελικώς το πλοίο πήρε τον δρόμο της επιστροφής.

Το «λιμάνι» της Αίγινας είναι άκρως ακατάλληλο. Είναι άκρως επικίνδυνο για πλήρωμα και επιβατικό κοινό κάθε φορά που τα μποφόρ επικρατούν στον Αργοσαρωνικό. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι, όμως, εξοργιστικό όταν σκέφτεσαι τις ανίκανες και αδιάφορες δημοτικές αρχές που πέρασαν από το νησί αλλά και όλους αυτούς τους πολιτικούς που διετέλεσαν υπουργοί στο Ναυτιλίας, τα τελευταία 20 χρόνια, και διαχειρίστηκαν κοινοτικά κονδύλια εκατοντάδων εκατομμυρίων. Ολοι αυτοί φέρουν την ευθύνη για το γεγονός ότι η Αίγινα δεν έχει λιμάνι. Ένα ασφαλές, σύγχρονο λιμάνι που να διασφαλίζει τον ομαλό κατάπλου και απόπλου των πλοίων μόλις λίγα ναυτικά μίλια από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Κι αυτή η ευκαιρία χάθηκε δια παντός.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı