You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Χρ. Μπουτσικάκης: «Άγγιξε τα 2 ευρώ η βενζίνη στα νησιά του Σαρωνικού»

Χρ. Μπουτσικάκης: «Άγγιξε τα 2 ευρώ η βενζίνη στα νησιά του Σαρωνικού»

Χρ. Μπουτσικάκης: «Άγγιξε τα 2 ευρώ η βενζίνη στα νησιά του Σαρωνικού»

Στα 2 ευρώ σκαρφάλωσε η τιμή της βενζίνης στα νησιά του Σαρωνικού και τα Κύθηρα, δημιουργώντας σημαντικό πρόβλημα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου που μόλις ξεκίνησε. Είναι ενδεικτικό ότι τιμή του λίτρου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, ξεπέρασε το 1,91 euro στα Κύθηρα. Είναι προφανές ότι το ήδη υψηλό κόστος καυσίμων θα αρχίσει να έχει επιπτώσεις στο τουριστικό προϊόν, αλλά και συνολικά στον παραγωγικό τομέα ο οποίος είναι δυσανάλογα εξαρτημένος από το πετρέλαιο.

Την δυσάρεστη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, συζήτησε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ και Πειραιώτης Χριστόφορος Μπουτσικάκης στην συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής (Ε.Β.Ν.Α) κ.Μαρία Ζάγκα. Στην συζήτηση καταδείχτηκε και από τις δύο πλευρές το γεγονός ότι βασική αιτία για την υψηλή θέση της χώρας στην Ε.Ε. ως προς την τιμή της βενζίνης δεν είναι άλλη από τη μεγάλη φορολογική επιβάρυνση που επιβάλλεται στα καύσιμα ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν αφαιρεθούν οι φόροι, η Ελλάδα σε επίπεδο Ε.Ε. «πέφτει» στην 11η θέση από την 4η ακριβότερη που κατέχει σήμερα (μαζί με την Δανία, την Ιταλία και τις Κάτω Χώρες).

Επίσης τέθηκε στην συζήτηση παλαιότερη πρόταση για δημιουργία ενός ειδικού κρατικού λογαριασμού για τα νησιά, ο οποίος, τροφοδοτείτο από μία εισφορά στην τιμή αντλίας και επιδοτούσε τις μεταφορές καυσίμων στα νησιά. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Κράτος εδώ και χρόνια συνεχίζει να εισπράττει με άλλη ονομασία τα χρήματα αυτά, έχοντας όμως καταργήσει την επιδότηση. Δηλαδή εισπράττει χωρίς πλέον να βοηθά και να στηρίζει τα νησιά. Τέλος στην συνάντηση τέθηκαν τα θέματα παραεμπορίου και λαθρεμπορίου καθώς και τα μέτρα εξυγίανσης της αγοράς καθώς και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı