You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Ομηροι του δασικού προβλήματος

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Ομηροι του δασικού προβλήματος

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Ομηροι του δασικού προβλήματος

«Η ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι η αρχή του τέλους του προβλήματος. Ο δρόμος είναι δύσκολος, μαζί τον αρχίσαμε μαζί θα τον διαβούμε» είπε ο Πρόεδρος του Πανασαλαμίνιου Συλλόγου “Ενότητα και Δράση” Μάνος Δερτούζος μιλώντας στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Σαλαμίνας.

Ο κος Δερτούζος ανέφερε ότι ενώ σε όλη την Ελλάδα αναρτώνται οι δασικοί χάρτες, στη Σαλαμίνα καθυστερούν με το αιτιολογικό της έλλειψης προσωπικού στη Διεύθυνση Δασών με αποτέλεσμα οι πολίτες να παραμένουν όμηροι του δασικού προβλήματος το οποίο δεν εστιάζεται, όπως είπε, μόνο στην περιφέρεια.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί σε εκείνους που είναι απέναντι στην επίλυση του δασικού προβλήματος προβάλλοντας τη δικαιολογία ότι θέλουν τη Σαλαμίνα όπως ήταν το 1950. «Ας καταλάβουν όλοι ότι, η Σαλαμίνα έχει αλλάξει, όπως έχει αλλάξει η Αθήνα, το Πέραμα, οι Αμπελόκηποι, όλη η Ελλάδα. Οφείλουμε να δούμε ρεαλιστικά τη σημερινή κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και να βοηθήσουμε τους πολίτες».

Τόνισε δε με έμφαση ότι «στηρίζουμε αυτούς που νόμιμα αγόρασαν ένα αγροτεμάχιο και είμαστε ενάντια σε αυτούς που καταπάτησαν Δημόσια Δασική έκταση» καλώντας το κράτος να παρέμβει.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ακόμα ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον Γραμματέα της Δ/σης Δασών του ΥΠΕΚΑ καθώς και με τον αρμόδιο Υφυπουργό.

Τελειώνοντας τόνισε ότι μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, υπάρχει μία σειρά διαδικασιών και ενστάσεων τόσο από τους πολίτες όσο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση βάσει του Ν. 3889/10 αλλά και την πιο πρόσφατη απόφαση του Υπουργού, για την κατάθεση των δικαιολογητικών τεκμηρίωσης της μεταβολής της δασικής έκτασης.

Τον λόγο, επίσης, πήρε και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής ο οποίος εξέφρασε για άλλη μια φορά τη στήριξή του στην επίλυση του δασικού προβλήματος λέγοντας, πως «στηρίζουμε όλους τους πολίτες που νομότυπα αγόρασαν ένα οικόπεδο, είμαστε, όμως, κατά των καταπατητών και ασφαλώς στηρίζουμε το πραγματικό δάσος».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı