You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ασυλο το παρεμπόριο από αλλοδαπούς στο λιμάνι του Πειραιά – Μάς δουλεύετε, κύριε Υπουργέ της Ναυτιλίας;

Ασυλο το παρεμπόριο από αλλοδαπούς στο λιμάνι του Πειραιά – Μάς δουλεύετε, κύριε Υπουργέ της Ναυτιλίας;

Ασυλο το παρεμπόριο από αλλοδαπούς στο λιμάνι του Πειραιά – Μάς δουλεύετε, κύριε Υπουργέ της Ναυτιλίας;

Συσκέψεις επί συσκέψεων, βαρύγδουπες δηλώσεις, ανέξοδες υποσχέσεις, αποφάσεις ανεκτέλεστες, κενές περιεχομένου, επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα, τρεις μήνες μετά την ευρεία σύσκεψη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών (παρουσία του Αρχηγού του Λ.Σ. του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ, του προέδρου της ΚΕΔΕ, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. του προέδρου του ΟΛΠ και εκπροσώπων της ΕΣΕΕ), έχουν καταφέρει μια… τρύπα στο νερό όσον αφορά στην καταπολέμηση του παρεμπορίου εντός των λιμένων.

Η κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με τους παράνομους μετανάστες – μικροπωλητές να περιδιαβαίνουν τους χώρους του και να πωλούν προϊόντα μαϊμού, και με τους λιμενικούς να τους θωρούν αμίλητοι – και κάποιες φορές να συνομιλούν μαζί τους για… τον καιρό… – είναι προκλητική και εξοργιστική και επιβεβαιώνει τα παραπάνω αφού δίδεται η εντύπωση ότι επικροτούν την παράνομη δράση τους. Θα ’λεγε κανείς ότι τους έχει δοθεί άσυλο, ότι απολαύουν μιας ιδιότυπης και παράλληλα ύποπτης προστασίας την ώρα που ουδείς Ελληνας τολμά να αναπτύξει παρόμοια «επαγγελματική» δραστηριότητα.

Πρόκειται προφανώς περί επικοινωνιακού τεχνάσματος του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Υπουργού Κωστή Μουσουρούλη για να πουλήσουν φτηνή εκδούλευση σε όσους ευαισθητοποιημένους εξεγείρονται με την εικόνα των λαθρομεταναστών που κερδίζουν από το παράνομο εμπόριο σε μια δύσκολη περίοδο που το ντόμινο των λουκέτων στην αγορά συνεχίζεται και το ελληνικό κράτος χάνει έσοδα εκατ. ευρώ από τους διαφυγόντες φόρους.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, εξαιρούνται κάποιες περιοχές όπου οι κατά τόπους αρχές, όπως για παράδειγμα στην Αίγινα (Λιμεναρχείο και Αστυνομία) και στο Πέραμα (Λιμεναρχείο) έχουν ισχυρά ανακλαστικά και ανταποκρίνονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης στη μεγάλη πληγή για την εθνική μας οικονομία που λέγεται παρεμπόριο.

Το παρεμπόριο ακμάζει, η φοροδιαφυγή καλπάζει και το ελληνικό δημόσιο ασθμαίνει προκειμένου να εισρεύσουν στα ταμεία του τα απανωτά χαράτσια και οι κεφαλικοί φόροι από τους εξαντλημένους οικονομικά και εξαθλιωμένους Ελληνες πολίτες.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı