You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σαλαμίνα: Απρόκλητη επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ

Σαλαμίνα: Απρόκλητη επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ

Σαλαμίνα: Απρόκλητη επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ

Απρόκλητη επίθεση με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του δέχθηκε διασώστης του ΕΚΑΒ, χθες το απόγευμα στη Σαλαμίνα. Οι πληροφορίες λένε ότι το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σ’ έναν άνδρα ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο εν λόγω άνδρας ωστόσο, αντί να δεχθεί τη βοήθεια που του προσέφερε το πλήρωμα, επιτέθηκε στον διασώστη σπάζοντάς του και τα δύο χέρια. Ο δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο των Εργαζομένων ανέφερε τα εξής:

“Με αφορμή την νέα απρόκλητη σωματική επίθεση που δέχθηκε πλήρωμα του Ε.Κ.Α.Β. Αθήνας κατά την διάρκεια παροχής πρώτων βοηθειών σε περιστατικό σήμερα το απόγευμα (15/05/2022), η οποία επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός Διασώστη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές και έδωσε εντολή στον Νομικό Σύμβουλο του Σωματείου μας να κινηθεί νομικά εναντίον του δράστη. Αυτή η επίθεση έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε συναδέλφους του ΕΚΑΒ. Είναι γνωστό ότι αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Για τον λόγο αυτό το σωματείο έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποτροπή τους.Απαιτούμε για μια ακόμη φορά να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς μας. Ζητάμε:Να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Αυστηρές ποινές για όσους προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες εναντίον συναδέλφων μας”.

Σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν έκτακτη Στάση Εργασίας από τις 07:00 έως τις 11:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Πειραιά, όπου και μεταφέρθηκε ο δράστης της επίθεσης κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

1061065 κοινοποιήσειςΜου αρέσει!ΣχόλιοΚοινοποίηση

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı