You Are Here: Home » Uncategorized » Π. Μελάς: Το κράτος να χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ

Π. Μελάς: Το κράτος να χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ

Π. Μελάς: Το κράτος να χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ

Στη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, χθες Πέμπτη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μίλησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Μελάς.

Αναφερόμενος στην απόφαση των φαρμακοποιών να αναστείλουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, τόνισε ότι την ευθύνη φέρει το κράτος που δεν χρηματοδοτεί τον φορέα ούτως ώστε να εισπράξουν τα χρήματά τους. «Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. οφείλει στους φαρμακοποιούς 272.000 ευρώ και, από παλαιότερα χρέη των Ταμείων, η οφειλή φτάνει στο ποσό των 540.000 ευρώ. Δεν είναι δυνατόν ο φαρμακευτικός κλάδος να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, όταν πληρώνει τα φάρμακα στους βιομηχάνους, πληρώνει Φ.Π.Α. και φόρους, χωρίς να έχει εισπράξει χρήματα από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Αυτή είναι μια παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά του κράτους που οδηγεί σε οικονομικό αφανισμό τα φαρμακεία.

Εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τονίζουμε ότι η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Για αυτό, επιβάλλεται το κράτος να παραμερίσει τις έξωθεν εντολές και να χρηματοδοτήσει τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ώστε να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί για να μπορέσουν να χορηγήσουν και πάλι φάρμακα στους ασφαλισμένους μέσω του Ταμείου τους» κατέληξε ο κ. Μελάς.

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı