You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » ΠΣΥΥΕΝ: “Υποκρύπτει σκοπιμότητες η εκ των υστέρων τροποποίηση του Οργανογράμματος του ΥΝΑ”

ΠΣΥΥΕΝ: “Υποκρύπτει σκοπιμότητες η εκ των υστέρων τροποποίηση του Οργανογράμματος του ΥΝΑ”

ΠΣΥΥΕΝ: “Υποκρύπτει σκοπιμότητες η εκ των υστέρων τροποποίηση του Οργανογράμματος του ΥΝΑ”

Να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια σχετική με την υπαγωγή προσωπικού του ΥΝΑ σε καθεστώς διαθεσιμότητα καλεί ο ΠΣΥΥΕΝ με επιστολή του τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βραβιτσιώτη. Τον καλεί δε να αποστείλει στο ΥΔΗΜΙΔ πίνακα με το αναγκαίο επιπλέον προσωπικό του Υπουργείου, προκειμένου να στελεχωθούν σωστά οι υπηρεσίες και να οργανωθούν με την κατάρτιση ενός σύγχρονου οργανογράμματος του Υπουργείου μέσα από την αρμόδια νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Οπως υποστηρίζει, “με την ανασυγκρότηση του ΥΝΑ (Ν. 4150/13) μια σειρά από βασικές και προς τρίτους υπηρεσίες αφορούν αρμοδιότητες οι οποίες είναι εκτός Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και ασκούνται από πολιτικούς υπαλλήλους και για το λόγο αυτό απαιτείται η πρόσληψη και όχι η απόλυση υπαλλήλων. Θεωρούμε ότι είναι εφεύρημα το “πλεονάζον προσωπικό” και η υπαγωγή δεκάδων υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας και θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Ταυτόχρονα δημιουργούνται συνθήκες διακρίσεων μεταξύ του προσωπικού των ιδίων ειδικοτήτων (π.χ. Οδηγοί). Με πιο κριτήριο αποφασίσατε να βγούν σε διαθεσιμότητα πολιτικοί υπάλληλοι με ειδικότητα οδηγού όταν με την αποχώρησή τους τις θέσεις τους θα πρέπει να καλύψει ένστολο προσωπικό το οποίο έτσι δεσμεύεται στις κεντρικές υπηρεσίες στον Πειραιά και λείπει από τις αντίστοιχες της περιφέρειας, για τις οποίες εσείς ο ίδιος έχετε επισημάνει τις ελλείψεις 

Η οποιαδήποτε εκ των υστέρων τροποποίηση του Οργανογράμματος του Υπουργείου μετά από την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης της 01-03-2013 προκειμένου να προκύψουν “βολικοί” αριθμοί για να οδηγηθούν οι υπάλληλοι στη διαθεσιμότητα υποκρύπτει σκοπιμότητες.

Είναι δε εμφανέστατη η σκοπιμότητα της όποιας τέτοιας τροποποίησης, δεδομένου ότι στο ΥΝΑ δεν έχουν γίνει τα περιγράμματα θέσεων ανά υπηρεσία του νέου Οργανισμού, ούτε υπάρχει τεκμηρίωση για πλεονάζον προσωπικό, ούτε έκθεση αξιολόγησης δομών, ούτε σχέδια στελέχωσης.

Με πια κριτήρια λοιπών προέκυψε το πλεονάζον προσωπικό στο Υπουργείο και αυτό έχει ήδη ανακοινωθεί με έγγραφο σας από τις 31-7-2013 στο ΥΔΗΜΙΔ;

Όπως σας έχουμε ήδη επισημάνει και με τη σχετική εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση η οποιαδήποτε μέχρι σήμερα διαδικασία για την υπαγωγή σε διαθεσιμότητα 48 υπαλλήλων δεν είναι εντός του πλαισίου του γράμματος και του πνεύματος του Ν.4172/13″ αναφέρει η επιστολή προς τον Υπουργό.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı