You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » Πάνω από 5.000 μαθητές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην «Τεχνόπολις»

Πάνω από 5.000 μαθητές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην «Τεχνόπολις»

Πάνω από 5.000 μαθητές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην «Τεχνόπολις»

Πάνω από 5.000 μαθητές και σπουδαστές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων επισκέφτηκαν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μόλις στους 4 πρώτους μήνες λειτουργίας του. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο παλαιό εργοστάσιο φωταερίου, ακολούθησαν τη μουσειακή διαδρομή και γνώρισαν ένα μοναδικό βιομηχανικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας.

Σημαντικό ενδιαφέρον υπήρξε για το νέο αυτό μουσείο του Δήμου της Αθήνας από σχολεία εκτός Αττικής, τα οποία το συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμα των εκδρομών τους στην πρωτεύουσα. Έτσι είχαμε τη χαρά να ξεναγήσουμε μαθητές από τη Θήβα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τη Χίο, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική, την Κεφαλονιά, αλλά και από τα απομακρυσμένα Δωδεκάνησα.

Ιδιαίτερα στην τελευταία περίπτωση, το ΒΜΦ από το Φεβρουάριο του 2013 σε συνεννόηση με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, υποδέχθηκε μαθητές από την Αστυπάλαια, την Κάσσο, τους Λειψούς, τη Νίσυρο, την Πάτμο, τη Σύμη, την Τήλο και τη Χάλκη, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα παλαιά κτίρια και στα αυθεντικά μηχανήματα του 19ου αιώνα.

Σημειώνεται ότι πάνω από 13.500 μαθητές και σπουδαστές έχουν ξεναγηθεί στο παλαιό εργοστάσιο φωταερίου από την έναρξη του προγράμματος των ξεναγήσεων το Νοέμβριο του 2011.

Ξεναγήσεις στο ΒΜΦ προσφέρονται σε σχολικές ομάδες με κόστος μόλις 1 ευρώ / άτομο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο Μουσείο και ο οδηγός μουσειακής διαδρομής. Οι ξεναγήσεις απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού (Ε΄ και Στ΄ τάξης), γυμνασίου, ενιαίου και επαγγελματικού λυκείου, Σ.Δ.Ε, σε σπουδαστές Ι.Ε.Κ. και Ε.ΠΑ.Σ. και σε ομάδες φοιτητών ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Το Μουσείο είναι επίσης προσβάσιμο και σε ομάδες ατόμων με ειδικές ανάγκες κατόπιν συνεννόησης.

Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων θα συνεχιστεί και για τη σχολική χρονικά 2013-2014.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı