You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Νέα μέτρα ασφάλειας εξετάζει η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων

Νέα μέτρα ασφάλειας εξετάζει η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων

Νέα μέτρα ασφάλειας εξετάζει η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων

Tην εφαρμογή νέων μέτρων ασφαλείας (safety) κυρίως operational, που προέρχεται από όργανα που εκπροσωπούν όλο το φάσμα του κλάδου, όπως την CLIA, την ΕCC, την PSA και άλλους, επεξεργάζεται με τα μέλη της η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας μετά το ατύχημα του Costa Concordia.

Τα μέτρα αυτά, που έχουν εθελοντική βάση, είναι επιπρόσθετα αυτών που προβλέπονται σήμερα από τη Διεθνή Σύμβαση SOLAS και συγκεκριμένα από τους κανονισμούς των Κεφαλαίων III και V, καθώς και από τον Κώδικα περί Σωστικών Μέσων. Αποσκοπούν δε στην περαιτέρω αναβάθμιση των κανονισμών για την ναυτική ασφάλεια (maritime safety).

Επισημαίνεται ότι, η βιομηχανία της κρουαζιέρας έχει ωθήσει τα τελευταία χρόνια την τεχνολογική ανάπτυξη σε πολύ υψηλά επίπεδα, ένεκα της μεγάλης μεταφορικής ικανότητας σε επιβάτες και πληρώματα που μεταφέρουν αυτά τα πλοία, γεγονός που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στους σχεδιασμούς, την κατασκευή αλλά και τον εξοπλισμό των.

Οι τελευταίες τροποποιήσεις των κανονισμών ναυτικής ασφάλειας, προβλέπουν σχεδιασμούς σχετικά με την εκκένωση των πλοίων (evacuation) σε περίπτωση ανάγκης, καθώς και τρόπους ασφαλούς επιστροφής του πλοίου σε λιμένα, όταν αυτό βρίσκεται στην ανοιχτή θάλασσα.

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı