You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Μ. Σακέλλης:Είναι ουτοπία να μιλάμε για το μεταφορικό ισοδύναμο

Μ. Σακέλλης:Είναι ουτοπία να μιλάμε για το μεταφορικό ισοδύναμο

Μ. Σακέλλης:Είναι ουτοπία να μιλάμε για το μεταφορικό ισοδύναμο

“Δυστυχώς ο ΣΕΕΝ δεν κλήθηκε και δεν έχει συμμετάσχει σε καμία συζήτηση ή διαβούλευση σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ Μιχάλης Σακέλλης μιλώντας στο ναυτιλιακό συνέδριο του Maritime Εconomies.

Ο ΣΕΕΝ, όπως είπε, τίθεται υπέρ της εφαρμογής του μέτρου που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της κίνησης.

“Παρόλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ότι δεν έχει γίνει ποτέ μελέτη για το κόστος της εφαρμογής του μέτρου ούτε για το πώς θα εφαρμοστεί.

Σχετικά με το κόστος πρέπει να γνωρίζουμε ότι εκτιμάται σε 175 εκ € τα οποία πρέπει να προστεθούν στα 250 εκ € που χρειάζεται η Ακτοπλοΐα για να είναι βιώσιμη κάτω από τις σημερινές συνθήκες.

Ο τρόπος εφαρμογής, δηλαδή της επιδότησης του εισιτηρίου πρέπει επίσης να μελετηθεί γιατί είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο είναι δύσκολο να επιλυθεί για να αποφευχθούν στρεβλώσεις.

Συμπέρασμα είναι ότι με τις σημερινές συνθήκες είναι ουτοπία να μιλάμε για το μεταφορικό ισοδύναμο.

Επίσης οι προσπάθειες επιδότησης της ναυπήγησης νέων πλοίων από το δημόσιο, μόνο τρόμο μας προκαλεί όταν έχει αποδειχτεί ότι η κύρια αιτία της σημερινής κρίσης είναι η αποτυχία λειτουργίας κάθε είδους δημόσιας επιχείρησης στην Ελλάδα. Η τυχόν επιδοτούμενη ναυπήγηση πλοίων θα έχει σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση των ήδη δρομολογημένων τα οποία δεν έχουν επιβαρύνει κανέναν πλην των εταιρειών και τα οποία εξυπηρετούν υποδειγματικά τις γραμμές. Συνεπώς πρέπει να μιλάμε για αγορές και όχι για κατασκευές”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı