You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Ερώτηση Μελά για την άμεση μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων στο κτήριο της Θηβών

Ερώτηση Μελά για την άμεση μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων στο κτήριο της Θηβών

Ερώτηση Μελά για την άμεση μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων στο κτήριο της Θηβών

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης με την οποία ζητά την άμεση μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων του Πειραιά στο κτήριο της οδού Θηβών κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς.

Στην ερώτηση αναφέρει:

Είναι ανεπίτρεπτο να σπαταλά χρήματα η Κυβέρνηση για την στέγαση Δημοσίων υπηρεσιών, ενώ υπάρχουν Δημόσια κτίρια, στα οποία μπορούν να μεταφερθούν υπηρεσίες προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά τους έξοδα. Σήμερα, επιβάλλεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη διαχείριση του Κρατικού χρήματος, γιατί είναι χρήμα των πολιτών και οι πολίτες υποφέρουν πολύ.

Τα Δικαστήρια του Πειραιά στεγάζονται σε διάφορα κτίρια, για τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλει περίπου 1.200.000 ευρώ το χρόνο.

Υπάρχει κτίριο, ιδιοκτησία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, επί της οδού Θηβών το οποίο μπορεί να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες των Δικαστηρίων του Πειραιά και όμως, μένει αχρησιμοποίητο για πολλά χρόνια. Το κτίριο αυτό, προοριζόταν να στεγάσει υπηρεσίες του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ή υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ, αλλά μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει συμβεί. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, έχει μελετήσει και έχει προτείνει ότι όλες οι υπηρεσίες των Δικαστηρίων του Πειραιά μπορούν να μεταφερθούν στο κτίριο αυτό.

Σε ερώτηση που είχα καταθέσει για το ίδιο θέμα (8/2/2012) ο τότε αρμόδιος Υπουργός απάντησε ότι «Από την αυτοψία που διενήργησε κλιμάκιο της κατασκευαστικής εταιρείας «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ» στο κτίριο αυτό, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω κτίριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες στέγασης των Δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά, εφόσον γίνουν κάποιες απαραίτητες τροποποιήσεις στο ισόγειο του και διαμορφωθούν αίθουσες ακροατηρίων».

Μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει το παραμικρό. Επιτρέπεται, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διέρχεται ο Ελληνικός λαός, να κόβονται συνεχώς μισθοί και συντάξεις, να μπαίνουν φόροι και χαράτσια, ο λαός να έχει οικονομικά εξοντωθεί και να ξοδεύονται εκατομμύρια για ενοικίαση κτιρίων, ενώ υπάρχουν έτοιμα κρατικά κτίρια.

Γι αυτό, επιβάλλεται το ταχύτερο να γίνει η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων του Πειραιά, επί της οδού Θηβών.

Μετά ταύτα ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:

Θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε, να μεταφερθούν το ταχύτερο οι Υπηρεσίες των Δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο επί της οδού Θηβών, για να μη σπαταλάται άδικα Δημόσιο χρήμα;

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı