You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Δριμύ κατηγορώ από μαθητές και γονείς στην κατάληψη του Λυκείου Αμπελακίων

Δριμύ κατηγορώ από μαθητές και γονείς στην κατάληψη του Λυκείου Αμπελακίων

Δριμύ κατηγορώ από μαθητές και γονείς στην κατάληψη του Λυκείου Αμπελακίων

Του Μάνου Δερτούζου*

Η κατάληψη του Λυκείου Αμπελακίων, με την συμπαράσταση των Συλλόγων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Αμπελακίων, αλλά και του Δημοτικού Σχολείου Σεληνίων είναι ένα ράπισμα στην πολιτική της Δημοτικής αρχής για τα σχολεία.
Το κατηγορώ δεν είναι πια της αντιπολίτευσης την οποία η Δημοτική αρχή βεβαίωνε ότι όλα λειτουργούν άριστα στα σχολεία.
Το κατηγορώ δεν είναι από τους δημοσιογραφούντες του πεντάευρου, οι οποίοι είχαν δημοσιοποιήσει φωτογραφίες και η δημοτική αρχή τους κατηγορούσε ασύστολα.
Το κατηγορώ ήρθε από τους μαθητές και τους γονείς, οι οποίοι σφυροκόπησαν την Δημοτική αρχή στο πρόσωπο του κου Κόγια, ο οποίος παραβρέθηκε την Τετάρτη 16/2 σε σύσκεψη με μαθητές και γονείς στο Λύκειο Αμπελακίων πρώτη μέρα της κατάληψης, στην οποία σύσκεψη ήμουν παρών.
Οι μαθητές και οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν στον κ. Κόγια :
Για την στατικότητα του κτηρίου όπου έχουν τοποθετηθεί υποστυλώματα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ώστε να μη πέσουν οι όροφοι!!!
Για τις τουαλέτες με σπασμένους καθρέπτες, σπασμένοι νιπτήρες, ακόμη και για έλλειψη χαρτιού υγείας, για τα πλακάκια τα οποία μαζεύουν νερά στα οποία γλιστράνε οι μαθητές
λόγω της υποχώρησης του εδάφους!!!! Για το γήπεδο του Λυκείου του οποίο το υλικό είναι άχρηστο , ενώ το έδαφος έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί λακκούβες και οι μαθητές να πέφτουν και να τραυματίζονται!!!!!!
Για τις τάξεις του σχολείου οι οποίες έχουν υποστεί ζημιές με ραγισμένα τζάμια, χαλασμένα παράθυρα κατεστραμμένοι πίνακες και έλλειψη σφουγγαριών!!!
Οι γονείς και μαθητές τόνισαν την αδιαφορία της Δημοτικής αρχής η οποία είχε στα χέρια της τις τεχνικές εκθέσεις που μιλούσαν για επικινδυνότητα του κτηρίου και οι μαθητές ήταν αναγκασμένοι να φοιτούν σε ένα σχολείο με υποστυλώματα και συγχρόνως ζήτησαν από τον κ. Κόγια άμεσες ενέργειες και έγραφες εγγυήσεις για την ασφάλεια των παιδιών τους.
Η κατάληψη του σχολείου των Αμπελακίων γκρέμισε το αφήγημα της Δημοτικής αρχής ότι πρώτο μέλημά τους ήταν τα σχολεία και η ασφάλεια των παιδιών.

*Ο κ. Μάνος Δερτούζος είναι Δημοτικός Σύμβουλος

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı