You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Γ. Κασιμάτης: “Στο 35% η ανεργία το 2013”

Γ. Κασιμάτης: “Στο 35% η ανεργία το 2013”

Γ. Κασιμάτης: “Στο 35% η ανεργία το 2013”

Την εκτίμηση ότι το ποσοστό της ανεργίας θα διογκωθεί επικίνδυνα το 2013 και δεν αποκλείεται να φθάσει ακόμα και το 35% εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Γιώργος Κασιμάτης.

Ως άμεσο μέτρο ο κ. Κασιμάτης προτείνει την ενίσχυση της οικονομικής ρευστότητας στην αγορά, μέσω των προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Χρόνος χαμένος δεν υπάρχει άλλος», τονίζει. «Σε αντίθετη περίπτωση» επισημαίνει, «οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, καθώς χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα ασφυκτιούν από την έλλειψη “ζεστού” χρήματος, αλλά και από τη μη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα».

Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς επισημαίνει στη δήλωση του.

«Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά αναδεικνύεται στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που απασχολεί σήμερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως αποτυπώνεται ανάγλυφα και από την ετήσια έκθεση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι επιπτώσεις φαίνονται, αλλά το κυριότερο είναι ότι θα φανούν κυρίως στον τομέα της ανεργίας. Εκτιμώ ότι στο τέλος του 2013, το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται να προσεγγίσει ακόμα και το 35%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία χιλιάδων επιχειρήσεων. Αυτή τη στιγμή, η άμεση προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης πρέπει να είναι η “αιμοδότηση” της αγοράς με “ζεστό” χρήμα. Έτσι ώστε να κινηθεί ο μοχλός της ανάπτυξης, να μπουν επιτέλους οι βάσεις για την ανάκαμψη. Η αγορά δεν αντέχει άλλο χαμένο χρόνο. Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, οι χαμένες θέσεις εργασίας πληθαίνουν. Η εύκολη λύση της φορομπηχτικής πολιτικής πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι στα όρια της στάσης πληρωμών, που εμφανίζεται πλέον σε πολλές περιπτώσεις. Χρειάζεται ένα σταθερό και σίγουρο φορολογικό σύστημα χωρίς “διαρροές” και αποσπασματική πληροφόρηση. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η κυβέρνηση, πριν να είναι πολύ αργά».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı