You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Απάντηση Λ. Αθανασιάδη στον Αντ. Καλογερόγιαννη – “Με την αδράνεια θα χαθούν οριστικά μοναδικές αναπτυξιακές ευκαιρίες και πόροι”

Απάντηση Λ. Αθανασιάδη στον Αντ. Καλογερόγιαννη – “Με την αδράνεια θα χαθούν οριστικά μοναδικές αναπτυξιακές ευκαιρίες και πόροι”

Απάντηση Λ. Αθανασιάδη στον Αντ. Καλογερόγιαννη – “Με την αδράνεια θα χαθούν οριστικά μοναδικές αναπτυξιακές ευκαιρίες και πόροι”

Απάντηση στον δημοτικό σύμβουλο Πειραιά Αντώνη Καλογερόγιαννη σχετικά με την απόρριψη της πρότασης του Δήμου Πειραιά από την Περιφέρεια για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο κτήμα Δημαβέρη και τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον του έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Λεωνίδας Αθανασιάδης. Ο κ. Καλογερόγιαννης είπε ότι αν υπάρχει «προσωπική ή κομματική αντιπαράθεση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, ας πάψει πια. Χρειάζεται άμεσα συνεργασία με όλους τους φορείς και ταχύτητα, ώστε ο Πειραιώτης να πάψει να στερείται έργα που θα δώσουν ζωή στην πόλη.»

Ο κ. Αθανασιάδης σε γραπτή απάντησή του υπογραμμίζει τα εξής: “Μέσα στην πρωτοφανή κρίση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, με την εισοδηματική συμπίεση της μεσαίας τάξης, την αύξηση της ανεργίας και την επενδυτική άπνοια που οδηγούν σε αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού αλλά και ρήξη στην εμπιστοσύνη των πολιτών με την πολιτική, είναι λυπηρό εξέχοντα στελέχη της Δημοτικής Αρχής Πειραιά να κάνουν πως δεν γνωρίζουν την αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει με τα έργα του ΕΣΠΑ σε μία από τις πιο σημαντικές οικονομικά και στρατηγικά πόλεις της χώρας.

Ο Δήμος Πειραιά σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι τρέχουν με γοργούς ρυθμούς να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα που κλείνει το 2013, δεν εκμεταλλεύεται επαρκώς και έγκαιρα τις αναπτυξιακές δυνατότητες που του παρέχει το ΕΣΠΑ. Αυτή η αμείλικτη για τις επιδόσεις της Δημοτικής Αρχής πραγματικότητα αποτυπώνεται στην πρόταση έργου «Διαμόρφωση του κτιρίου Δηλαβέρη σε βρεφονηπιακό σταθμό» που κατέθεσε ο Δήμος για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, όπου έχουν εντοπιστεί ελλείψεις. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε με το υπ’ αρ. πρωτ. 52013/23-12-2011 έγγραφο του προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής την επιστροφή του φακέλου «προκειμένου να συμπληρωθεί με νεώτερα στοιχεία» γεγονός που αποδεικνύει από μόνο του ότι ο φάκελος του έργου έπρεπε να συμπληρωθεί, να εμπλουτιστεί, να επικαιροποιηθεί με καινούρια στοιχεία προκειμένου να αποτελέσει πρόταση με ισχυρές πιθανότητες ένταξης.Δυστυχώς, ο ίδιος ο Δήμαρχος Πειραιά εγγράφως επιβεβαιώνει αυτά που από καιρό ισχυριζόμαστε. Ότι, δηλαδή, η Δημοτική Αρχή μίας εκ των πιο σημαντικών ελληνικών πόλεων, εν καιρώ οξείας οικονομικής κρίσης, δεν εκμεταλλεύεται αποτελεσματικά και έγκαιρα τους κοινοτικούς πόρους.

Πιστεύουμε πως ο Δήμαρχος αλλά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο αντιλαμβάνονται ότι προς όφελος της πόλης του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής δεν μπορούν να αδρανούν άλλο, διότι ρισκάρουν την οριστική απώλεια μοναδικών αναπτυξιακών ευκαιριών και πόρων. Τα περιθώρια στενεύουν. Για άλλη μία φορά καλούμε την ηγεσία του Δήμου να εντείνει τις προσπάθειες αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ. Ήδη έχει λάβει από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ενίσχυση ύψους 50.000 ευρώ για τη σύνταξη μελετών έργων και τεχνική-συμβουλευτική υποστήριξη. Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, παρέχοντας κάθε τεχνική συνδρομή και συνεργασία στο Δήμο για την ωρίμανση των έργων του, όπως άλλωστε πράξαμε και πράττουμε και για κάθε άλλο Δήμο της χωρικής μας αρμοδιότητας”.

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı