You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Aπό την Κυνόσουρα μέχρι τα Σελήνια η θαλάσσια ρύπανση στη Σαλαμίνα

Aπό την Κυνόσουρα μέχρι τα Σελήνια η θαλάσσια ρύπανση στη Σαλαμίνα

Aπό την Κυνόσουρα μέχρι τα Σελήνια η θαλάσσια ρύπανση στη Σαλαμίνα

Από το Άκρο Κυνόσουρας μέχρι τον όρμο Σεληνίων της νήσου Σαλαμίνας εκτείνεται σε διάφορα σημεία η θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα στο λιμενίσκο Σεληνίων ενώ παράλληλα επιχειρεί συνεργείο 23 ατόμων της εταιρείας που έχει αναλάβει την απορρύπανση με πέντε βυτιοφόρα οχήματα και παράκτια αντιρρυπαντικά σκάφη.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή του ναυαγίου συνεχίζουν να επιχειρούν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., πλωτός γερανός με πλωτά φράγματα, Ρ/Κ, παράκτια αντιρρυπαντικά σκάφη καθώς και βοηθητικό.

Στο σημείο της βύθισης του πλοίου έχουν ποντιστεί επάλληλες σειρές πλωτών φραγμάτων και αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών στεγανοποίησης του ναυαγίου, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να εκκινήσουν οι εργασίες απάντλησης του φορτίου του. Επιπρόσθετα, στην ανωτέρω περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ..

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı