You Are Here: Home » ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ » Laser αποτρίχωση: Τι μπορεί να φταίει αν δεν βλέπετε αποτέλεσμα;

Laser αποτρίχωση: Τι μπορεί να φταίει αν δεν βλέπετε αποτέλεσμα;

Laser αποτρίχωση: Τι μπορεί να φταίει αν δεν βλέπετε αποτέλεσμα;

Παρότι οι περισσότεροι που κάνουν αποτρίχωση με Laser «ξεμπερδεύουν» για πάντα από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τι μπορεί να φταίει γι’ αυτό;

Η αποτρίχωση με Laser είναι σήμερα η πιο δημοφιλής επιλογή για όσους αναζητούν οριστική λύση για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα: λίγες συνεδρίες με Laser Αλεξανδρίτη αρκούν για να αποκτήσουν βελούδινο και λείο δέρμα σε όλα τα σημεία του σώματος και του προσώπου. Πιθανόν όμως κάποιοι από σας που διαβάζετε τώρα αυτό το άρθρο, να κουνάτε απογοητευμένοι το κεφάλι σας λέγοντας: «Μα εγώ δεν είδα αποτέλεσμα με τη Laser αποτρίχωση…»

Τα καλά νέα είναι ότι οι περιπτώσεις όπου το λέιζερ δεν είναι αποτελεσματικό κατά της τριχοφυΐας είναι λιγοστές. Τα ακόμη καλύτερα νέα είναι ότι ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να επιτευχθεί σημαντική βελτίωση! Παρακάτω θα δείτε τις πιο πιθανές αιτίες για την τριχοφυΐα που επιμένει ακόμη και μετά από αρκετές συνεδρίες αποτρίχωσης. 

Γιατί δεν μειώνεται η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με το Laser

  • Χρώμα δέρματος και τρίχας

Η Laser αποτρίχωση είναι πιο αποτελεσματική όταν υπάρχει σημαντική αντίθεση ανάμεσα στο χρώμα της τρίχας και του δέρματος. Το Laser στοχεύει τη μελανίνη, τη χρωστική ουσία  της τρίχας, και επιτυγχάνει επιλεκτική φωτοθερμόλυση, δηλαδή μέσω της μελανίνης κατευθύνεται στον θύλακα της τρίχας, τον θερμαίνει και τον καταστρέφει. Έτσι εάν έχετε πολλές λευκές ή ανοιχτόχρωμες τρίχες, θα χρειαστούν περισσότερες θεραπείες με εξατομικευμένη ρύθμιση του μηχανήματος. 

  • Πάχος και δύναμη της τρίχας 

Οι πιο λεπτές τρίχες δεν απορροφούν αρκετή ενέργεια από το Laser ώστε να καταστραφούν οριστικά οι θύλακές τους. Από την άλλη πλευρά, οι χοντρές ή βαθιά ριζωμένες τρίχες μπορεί να απαιτούν περισσότερες συνεδρίες για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων. 

  • Ορμονικοί παράγοντες

Οι συνήθεις ορμονικές διαταραχές που συνδέονται με επίμονη ανεπιθύμητη τριχοφυΐα περιλαμβάνουν τις παρακάτω καταστάσεις:

  • Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS): Το PCOS είναι μια συχνή ορμονική διαταραχή στις γυναίκες που, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων όπως ακανόνιστες περιόδους, ακμή και αύξηση σωματικού βάρους, μπορεί να προκαλέσει τριχοφυΐα στο πρόσωπο. Ο ένοχος σε αυτή την περίπτωση είναι οι αυξημένες ανδρικές ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, που υπερδιεγείρουν τους θύλακες των τριχών.
  • Εμμηνόπαυση: Η μείωση των οιστρογόνων και η αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης κατά την εμμηνόπαυση μπορεί επίσης να προκαλέσει αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και το σώμα.
  • Συγγενής υπερπλασία των επινεφριδίων: Πρόκειται για γενετική πάθηση που εκδηλώνεται με υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο και το σώμα, ξεκινώντας από νεαρή ηλικία. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή ανδρικών ορμονών στα επινεφρίδια.
  • Νόσος Cushing: Τα πολύ υψηλά επίπεδα κορτιζόλης που συνδέονται με τη νόσο Cushing μπορεί να διεγείρουν τους υποδοχείς ανδρογόνων οδηγώντας σε αυξημένη τριχοφυΐα.

«Ακόμη κι αν παρουσιάζετε κάποια από τις παραπάνω ορμονικές διαταραχές, η αποτρίχωση με Laser παραμένει η ιδανική επιλογή, ειδικά εάν η έντονη τριχοφυΐα εντοπίζεται στο πρόσωπο και επηρεάζει την εικόνα και την αυτοπεποίθησή σας. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι παρότι τα τελευταίας τεχνολογίας Laser Alexandrite (γνωστά ως λέιζερ Αλεξανδρίτης) βοηθάνε σημαντικά στη μείωση της τριχοφυΐας, το αποτέλεσμα κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από τη ρύθμιση των ορμονών, γι’ αυτό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο να λαμβάνεται η συμβουλή ενός ενδοκρινολόγου», εξηγεί η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος–Αφροδισιολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine

«Υπάρχουν επίσης οι ορμονοεξαρτώμενες περιοχές που επηρεάζονται από τυχόν ορμονικές διαταραχές, όπως υποθυρεοειδισμός ή υπερθυρεοειδισμός ή σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Στις περιοχές αυτές ανήκουν οι παρειές και το άνω χείλος στο πρόσωπο, οι θηλές, η κοιλιά και το πίσω μέρος των μηρών και συνήθως χρειάζεται μεγαλύτερος αριθμός συνεδριών και ενδεχομένως ρύθμιση των ορμονών προκειμένου να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα», συμπληρώνει η γιατρός. 

Ακατάλληλες ρυθμίσεις του μηχανήματος 

Η αποτελεσματική αποτρίχωση με λέιζερ βασίζεται στην εξατομικευμένη ρύθμιση του μηχανήματος βάσει του τύπου δέρματος και τριχοφυΐας κάθε ατόμου. Για να γίνει σωστά η ρύθμιση των παραμέτρων του Laser, όπως της έντασης και της διάρκειας των παλμών του, πρέπει ο χειριστής του μηχανήματος να έχει γνώση και εμπειρία. 

Laser παρωχημένης τεχνολογίας

Ο τύπος και η «ηλικία» του μηχανήματος Laser που θα χρησιμοποιείται, επηρεάζουν το οριστικό αποτέλεσμα και τον απαραίτητο αριθμό συνεδριών για να επιτευχθεί αυτό. Η αποτρίχωση με Laser Alexandrite θεωρείται σήμερα η κορυφαία επιλογή. «Στα σημεία υπεροχής του λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι η ασφάλεια και η καταλληλότητά του για κάθε τύπο δέρματος και τριχοφυΐας, το ενσωματωμένο σύστημα ψεκασμού ψυχρού αέρα που καθιστά ανώδυνη την εφαρμογή, καθώς και η γρήγορη και αποτελεσματικότερη σάρωση του δέρματος που εξασφαλίζει συντομότερες συνεδρίες, αλλά και συνολικά μικρότερο αριθμό συνεδριών», επισημαίνει η Δρ. Τσιατούρα.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı