You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » «Καραγκιόζ μπερντές ο Πειραιάς»

«Καραγκιόζ μπερντές ο Πειραιάς»

«Καραγκιόζ μπερντές ο Πειραιάς»

Να μπει τέλος στην ανομία της υπαίθριας διαφήμισης και την ανοχή των αρμοδίων αρχών ζητά Επιτροπή Πολιτών

Να επιληφθεί της θλιβερής κατάστασης που έχει διαμορφώσει η παράνομη υπαίθρια διαφήμιση στον Πειραιά καλεί τις αρμόδιες αρχές, Επιτροπή Πολιτών. Με έγγραφη καταγγελία της την οποία αποστέλλει και στα μέσα ενημέρωσης της πόλης περιγράφει το σκηνικό αναρχίας και ανομίας που επικρατεί στον Πειραιά (και τους γύρω δήμους) με τις αρμόδιες αρχές όχι μόνο να μην εφαρμόζουν τον νόμο αποκαθηλώνοντας τις παράνομες διαφημίσεις και επιβάλλοντας τα προβλεπόμενα πρόστιμα, αλλά να επιδεικνύουν αξιοσημείωτη ανοχή έως και υποστήριξη. Η Επιτροπή επισυνάπτει και φωτογραφικό υλικό που επιβεβαιώνει την καταγγελία της καθώς και τον τιμοκατάλογο που ισχύει για τους πελάτες των ιδιωτών που κάνουν χρυσές δουλειές σε βάρος της ασφάλειας, της αισθητικής και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η καταγγελία αναφέρει τα εξής:

Με την παρούσα επιστολή – καταγγελία μας προς την υπηρεσία σας και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, σας ενημερώνουμε – καταγγέλλουμε τη συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην παράνομη υπαίθρια διαφήμιση από ιδιώτες που λυμαίνονται τον χώρο για ίδιον όφελος στηριζόμενοι στην ανοχή – ολιγωρία των αρμοδίων αρχών.

Ειδικότερα, συνεργεία αποτελούμενα από αλλοδαπούς καθοδηγούμενα από ημεδαπό, αναρτούν απροκάλυπτα καθόλο το 24ωρο, σε κολώνες, στύλους και άλλα ελεύθερα σημεία του Πειραιά και των γύρω δήμων κατά παράβαση του νόμου, αφίσες, λάβαρα και χαρτόνια για συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις εκμεταλλευόμενοι το κενό που δημιουργούν η μη εφαρμογή της αυστηρής νομοθεσίας και η μη επιβολή προστίμων από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πέρα από τη ρύπανση εγείρεται και άλλο ζήτημα, αυτό της ασφαλούς οδήγησης καθώς καλύπτουν φωτεινούς σηματοδότες, πινακίδες της Τροχαίας αλλά και οδικές σημάνσεις.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τα νόμιμα μέσα για την προβολή των μουσικών – θεατρικών εκδηλώσεων είτε του Δημοτικού Θεάτρου, είτε του Βεακείου, όπως είναι τα στέγαστρα των στάσεων του ΟΑΣΑ αλλά και τα διαφημιστικά πλαίσια του Δήμου, το διαδίκτυο, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και οι τοπικές εφημερίδες, οι επιτήδειοι επιλέγουν κατά κόρον τον δρόμο της ανομίας για μεγαλύτερο κέρδος προκειμένου να αποφεύγουν την καταβολή των δημοτικών τελών που προβλέπει ο νόμος μετατρέποντας τον Πειραιά σε καραγκιόζ μπερντέ.

Σας επισυνάπτουμε δε φωτογραφικό υλικό για να τεκμηριώσουμε τα στοιχεία που σας παραθέτουμε και σας καλούμε να τηρήσετε το γράμμα του νόμου.

18320851_646694275521846_7403363546526564631_o

 Ιδού και ο τιμοκατάλογος της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης.

timokatalogos

Η επιστολή – καταγγελία της Επιτροπής Πολιτών Πειραιά

kataggelia

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı