You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ηχηρή ελληνική παρουσία στο Φεστιβάλ Ειρήνης στην Παλαιστίνη

Ηχηρή ελληνική παρουσία στο Φεστιβάλ Ειρήνης στην Παλαιστίνη

Ηχηρή ελληνική παρουσία στο Φεστιβάλ Ειρήνης στην Παλαιστίνη

Παρών ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης

Την ισχυροποίηση των μακρόχρονων δεσμών φιλίας που ενώνουν τους δύο λαούς επιβεβαίωσε η παρουσία της ελληνικής αποστολής στους φετινούς εορτασμούς του Φεστιβάλ Ειρήνης στην πόλη Beit Jala της Παλαιστίνης. Όπως κάθε χρόνο αντιπροσωπείες ξένων χωρών έδωσαν το «παρών» στις τριήμερες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των οποίων το ελληνικό χορευτικό συγκρότημα έκλεψε τις εντυπώσεις. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος κατά την έναρξη του Φεστιβάλ απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό υπογραμμίζοντας τη φιλία αιώνων των δύο λαών και την ανάγκη για ειρήνη, δικαιοσύνη και ελευθερία. Ευχαρίστησε δε τον Παλαιστίνιο Δήμαρχο, William Shaer για την τιμητική πρόσκληση.

ioakeimidis palaist 2

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν παραδοσιακούς χορούς κα τραγούδια από την Παλαιστίνη, την Ελλάδα και άλλες χώρες. Ωστόσο, τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το χορευτικό συγκρότημα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας το οποίο δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα όχι μόνο από τους κατοίκους της Beit Jala αλλά και από τους επίσημους προσκεκλημένους του Φεστιβάλ Ειρήνης.

Ο κος Ιωακειμίδης παρακάθισε ακόμα, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Δήμαρχος της πόλης προς τιμήν των ξένων αποστολών ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί ελληνορθόδοξους ναούς όπου τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα οι Ελληνες κληρικοί.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν ακόμα, εκπρόσωποι από τον Δήμο Επιδαύρου καθώς και ο πρόεδρος του ATLANTIS FM και διευθυντής της enpeiraiei.gr Μιχάλης Χάνδακας.

Σκοπός του Φεστιβάλ ήταν να σταλεί στην παγκόσμια κοινότητα το μήνυμα ότι ο Παλαιστινιακός λαός δεν αναστέλλει τον αγώνα του για την ανακήρυξη ενός ανεξάρτητου, Παλαιστινιακού κράτους προσηλωμένος στις αρχές της ειρήνης και του σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας του Ισραήλ.

Η Beit Jala είναι μία πόλη 15.000 κατοίκων που γειτνιάζει με τη Βηθλεέμ. Το 70% των Αράβων κατοίκων της είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι με ιδιαίτερους δεσμούς στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.

xoreutiko

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı