You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Cyberkid: Αμεση επικοινωνία των παιδιών σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής

Cyberkid: Αμεση επικοινωνία των παιδιών σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής

Cyberkid: Αμεση επικοινωνία των παιδιών σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής

Παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας εφαρμογής (Application) « Cyberkid» από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, η νέα εφαρμογή (application ) «Cyberkid», που δημιουργήθηκε με τη συμβολή εξειδικευμένων Αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για μία εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones application) με την ονομασία « Cyberkid», η οποία είναι καινοτόμος και παγκόσμιας εμβέλειας. Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time) σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος. Οι Αξιωματικοί θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή, η οποία προέρχεται μέσω διαδικτύου με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (CYBER ALERT), που θα έχει έδρα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την Τρίτη σημειώθηκε ένα πολύ χαρακτηριστικό συμβάν για τη χρησιμότητα αυτής της δράσης στις Σέρρες με τη σύλληψη συγκεκριμένου εγκληματία που ταλαιπώρησε ένα παιδάκι 12 ετών» τόνισε ο κος Σφακιανάκης.

Η διασύνδεση στο σχολικό δίκτυο, αποτελεί το επόμενο στάδιο αυτής της δράσης και ικανοποιεί ένα βασικό αίτημα της σχολικής κοινότητας, όπως είχε κατατεθεί από δεκάδες δάσκαλους, καθηγητές, αλλά και εκπαιδευτικούς συμβούλους.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı