You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Στη Jeanne d’ Arc ο Γάλλος πρέσβης

Στη Jeanne d’ Arc ο Γάλλος πρέσβης

Στη Jeanne d’ Arc ο Γάλλος πρέσβης

Την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc επισκέφτηκε ο Γάλλος Πρέσβης, κ. Christophe Chantepy, συνοδευόμενος από τον κ. Mikaël Hautchamp, Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, τον κ. Philippe Mogentale,  Aκόλουθο Eκπαιδευτικής Συνεργασίας, την κ. Florence Saint-Ygnan, Ακόλουθο Συνεργασίας για τα Γαλλικά, και τον κ. Νικολά Χριστοδούλου, Διευθυντή της Υπηρεσίας Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Ο Γάλλος πρέσβης και οι συνοδοί του, αφού γνωρίστηκαν με τους Διευθυντές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Σχολής, επισκέφθηκαν πρώτα το Νηπιαγωγείο, όπου ενθουσιάστηκαν με το γαλλικό τραγούδι και τα χειροποίητα δώρα των μικρών μαθητών.  Ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής, κ. Θ. Γεωργούσης, ξενάγησε τον Πρέσβη στους χώρους του Νηπιαγωγείου της Σχολής, προτού οδηγήσει όλους τους επίσημους επισκέπτες στο Δημοτικό σχολείο, όπου εντυπωσιάστηκαν από το επίπεδο γνώσης και καλής προφοράς των μαθητών στη γαλλική γλώσσα. Οι μαθητές, μεγάλοι και μικροί, ενθουσιάστηκαν με την επίσκεψη του Γάλλου πρέσβη στη Σχολή, εκφράζοντάς του σεβασμό και αγάπη, συγχρόνως.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι μετέβησαν κατόπιν στο μεγάλο θέατρο της Σχολής, όπου η Αδελφή Αικατερίνη Περρή απηύθυνε χαιρετισμό στον Πρέσβη και ο Γενικός Διευθυντής τού παρέδωσε μια τιμητική πλακέτα. Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Γάλλος πρέσβης τονίζοντας τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας και υπογραμμίζοντας το πνεύμα φιλελληνισμού που διαπνέει τη γαλλική πολιτική και τη γαλλική λογοτεχνία, επίσης.

Εν συνεχεία, δύο μαθήτριες της Σχολής τραγούδησαν  προς τιμήν του Πρέσβη την Borcarolle του Offenbach, ενώ μαθητές του διπλώματος Sorbonne C1 έπαιξαν επί σκηνής δύο σκετς του Raymond Devos, τα οποία διασκέδασαν ιδιαιτέρως τον Γάλλο πρέσβη. Εκτός αυτού, μερικοί μαθητές του διπλώματος Sorbonne C2 επεδίωξαν ένα γόνιμο διάλογο με τον Γάλλο πρέσβη, θέτοντάς του ερωτήματα για τις σύγχρονες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες στην Ευρώπη, αλλά και για το επαγγελματικό μέλλον των νεαρών Ελλήνων με δεδομένη την παρούσα κρίση. Ο ζεστός και μεστός λόγος του Γάλλου πρέσβη μαγνήτισε την προσοχή των μαθητών όση ώρα τους μιλούσε. Η επίσκεψη του Γάλλου πρέσβη και της επίσημης συνοδείας του ολοκληρώθηκε με ένα ζεστό κέρασμα στην αίθουσα του Παιδαγωγικού Συμβουλίου, όπου οι Διευθυντές των εκπαιδευτικών μονάδων της Σχολής είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους  για τη σύγχρονη εκπαίδευση στην Ελλάδα και τη σημασία διαρκούς στήριξης εκ μέρους της Γαλλικής Πρεσβείας στο Υπουργείο Παιδείας της γαλλικής ως ξένης γλώσσας.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı