You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν “ναι”

“Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν “ναι”

“Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν “ναι”

Επιχείρηση τρομοκράτησης που έχει εξαπολυθεί τις τελευταίες μέρες από δεκάδες εργοδοτικές επιχειρήσεις στους τόπους δουλειάς προκειμένου να πιέσουν και να εκβιάσουν εργαζόμενους να ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Ναυτεργατών Ε.Ν.

“Ανάμεσα στις άθλιες και εκβιαστικές μεθόδους που χρησιμοποιεί το μεγάλο κεφάλαιο είναι: οι υποχρεωτικές άδειες, lockout, μη καταβολή δεδουλευμένων μισθών. Ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα όπου εργοδότες καλούν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ναι. Παράλληλα απειλούν με κλείσιμο των επιχειρήσεων και παύση των πληρωμών και της εργασίας τους εάν επικρατήσει την Δευτέρα το ΟΧΙ ενώ τους καλούν να συμμετέχουν στις «διαδηλώσεις» των «μένουμε Ελλάδα».

Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο που η εργοδοσία έχει ενορχηστρώσει μαζί με το υπηρετικό πολιτικό της προσωπικό (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι) για να επιβάλει με την ψυχολογική βία την τρομοκρατία, να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε συνθήκες ανασφάλειας και τελικά να τους καθοδηγήσει στην κάλπη την Κυριακή υπέρ του ΝΑΙ.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες αφού επί 5 μήνες δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, τρομοκρατία και ασυδοσία”.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα συνδικάτα να απομονώσουν με την πάλη και την αγωνιστική τους παρέμβαση την επιχείρηση εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, να αποκρούσουν δυναμικά κάθε απόπειρα παρέμβασης του μεγάλου κεφαλαίου για να επιβάλουν την θέλησή τους και τις επιλογές τους στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Καλεί δε τους εργαζόμενους να σηκώσουν το ανάστημά τους για ένα πανίσχυρο ΟΧΙ την Κυριακή στο δημοψήφισμα το οποίο μέσα από όρους κινήματος και σε ριζοσπαστική κατεύθυνση να πορευθούν στην μοναδική εναλλακτική λύση της διαγραφής του χρέους και της εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και την Ε.Ε.

“Την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΧΙ και από την Δευτέρα συνεχίζουμε τον αγώνα για να επιβάλουμε την δική μας εναλλακτική επιλογή και προοπτική για τους εργαζόμενους, τον λαό και την χώρα μας”.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı