You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Σπέτσες: Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή ΣΜΑ

Σπέτσες: Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή ΣΜΑ

Σπέτσες: Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για  την κατασκευή ΣΜΑ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Σπετσών Π. Λυράκης, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, υπέγραψαν σήμερα την Προγραμματική Σύμβαση η οποία προβλέπει την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στις Σπέτσες.
Η κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 350 χιλιάδων ευρώ. Η δημιουργία του ΣΜΑ κρίνεται αναγκαία καθώς μέχρι σήμερα η μεταφόρτωση των απορριμμάτων γίνεται σε χώρο παραπλεύρως του αποκαταστημένου Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), δεδομένου ότι στο νησί δεν υπάρχει κατάλληλη υποδομή.

Το έργο

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 350.000,00 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από Ίδιους Πόρους της Περιφέρειας Αττικής (Κ.Α.Ε. 9779.08.029). Σύμφωνα με την προγραμματική, ο νέος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) θα δημιουργηθεί στην περιοχή «Ζάστενα – Αγριόπετρες» στη νότια πλευρά του νησιού σε έκταση συνολικού εμβαδού 6.486,34 τ.μ. , για την προσωρινή εναπόθεση, προκειμένου αυτά να μεταφερθούν προς τελική διάθεση στην
Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στη θέση «Σκαλιστήρι» του Δήμου Φυλής. Στο σχεδιασμό υλοποίησης προβλέπεται να υπάρξει διαμόρφωση χώρου σε δύο ανισόσταθμα επίπεδα, διαμόρφωση θέσεων πλήρωσης containers, εγκατάσταση χοάνης εκφόρτωσης, τοποθέτηση δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, κατασκευή φυλακίου και κατασκευή προστατευτικής περίφραξης.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı