You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σαλαμίνα: Στη Βουλή η ζεύξη και τα… φορτία της

Σαλαμίνα: Στη Βουλή η ζεύξη και τα… φορτία της

Σαλαμίνα: Στη Βουλή η ζεύξη και τα… φορτία της

Ερώτηση για τις υποδομές που ζητά ο Δήμος

Μια σειρά ερωτήματα σχετικά με το έργο της υποθαλάσσιας σήραγγας που θα ενώνει το Πέραμα με τη Σαλαμίνα και τις προϋποθέσεις που θέτει ο νησιωτικός Δήμος περιλαμβάνει η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής της Β’ Πειραιά Φωτεινή Μπακαδήμα.
Ο Δήμος έχει ζητήσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις προκειμένου να αποδεχτεί το έργο, όπως ενίσχυση των υποδομών του νησιού (χωροταξικών, πολεοδομικών και συγκοινωνιακών) καθώς αναμένεται αύξηση των μόνιμων κατοίκων αλλά και μελέτη για τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις. Ωστόσο, παρά το γεγονός ό,τι ο Δήμος έχει θέσει με ξεκάθαρο τρόπο το πλαίσιο των προαπαιτούμενων, φαίνεται πως η κυβέρνηση προχωρά προκλητικώς στην υλοποίηση του σχεδιασμού της χωρίς να λαμβάνει υπόψη την επιβάρυνση που θα επέλθει.
Η βουλευτής ρωτά μεταξύ άλλων, τους αρμόδιους υπουργούς αν έχει ξεκινήσει εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης Σαλαμίνας-Περάματος και αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται. Ακόμα, αν έχει ξεκινήσει μελέτη για τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις από την αύξηση του κυκλοφοριακού φορτίου κι αν έχει ξεκινήσει η κατάρτιση συγκοινωνιακού σχεδιασμού. Επίσης, αν υπάρχει πρόβλεψη για χωροταξικά, πολεοδομικά και συγκοινωνιακά έργα ενίσχυσης των υφιστάμενων υποδομών στο νησί. Επιπλέον, θέτει ζήτημα ανταποδοτικών τελών στον Δήμο Σαλαμίνας ενώ δεν παραλείπει να απευθύνει ερώτημα σχετικά με τους εργαζόμενους στις Κοινοπραξίες.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı