You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σχολεία σε πολυκατοικίες του ‘30, μάθημα σε αίθουσες χωρίς εξαερισμό

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σχολεία σε πολυκατοικίες του ‘30, μάθημα σε αίθουσες χωρίς εξαερισμό

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σχολεία σε πολυκατοικίες του ‘30, μάθημα σε αίθουσες χωρίς εξαερισμό

Αυτή είναι η πραγματικότητα στη δημόσια εκπαίδευση εν μέσω κορωνοϊού

Επιστροφή στα θρανία σε σχολεία που στεγάζονται σε πολυκατοικίες, σε τάξεις χωρίς εξαερισμό και με την επιβολή χρήσης μάσκας. Μάθημα υπό συνθήκες όχι απλώς απαράδεκτες ή ακατάλληλες, αλλά άκρως ανθυγιεινές πρωτίστως για τους μαθητές.

Τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η ΕΛΜΕ Πειραιά δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Σύμφωνα λοιπόν, με την Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, σε πολυκατοικία στεγάζονται (ακόμα) το 9ο ΕΠΑΛ Πειραιά, το 13ο ΓΕΛ Πειραιά, το 8ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού, το 7ο Γυμνάσιο Πειραιά (στεγάζεται σε ακατάλληλο κτήριο, που χτίσθηκε πριν τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο), το 10ο Γυμνάσιο Πειραιά (κτήριο της δεκαετίας του 1930), το 3ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού(στεγάζεται σε κτήριο, με έτος κατασκευής τη δεκαετία του 1960, ίσως και νωρίτερα).

Το μάθημα στο 5ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού γίνεται σε container, το Ζάννειο Γυμνάσιο-Λύκειο, στεγάζεται σε τετραώροφο κτίριο, χωρίς μπαλκόνια, κατασκευής του 1959. Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Δραπετσώνας συστεγάζεται με το ΕΠΑΛ Κερατσινίου.

Επίσης, μια σειρά σχολικές αίθουσες είναι ακατάλληλες, είτε είναι ιδιαίτερα μικρές ή με έλλειψη κατάλληλου εξαερισμού και παρά ταύτα, χρησιμοποιούνται, σαν λύσεις “ανάγκης”, αφού δεν υπάρχουν άλλες. Τέτοιες αίθουσες υπάρχουν σε αρκετά σχολεία, όπως στο 1ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας, στο 8ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού, στο 2ο ΓΕΛ Περάματος, στο Εσπερινό ΓΕΛ Περάματος, στο 2ο, 3ο, 6ο και 7ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, στο 3ο και 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου κ.α.

Ασφυκτική έλλειψη χώρων αντιμετωπίζουν το 8ο ΓΕΛ Πειραιά (πολύ μικρό προαύλιο), το  Μουσικό  Σχολείο Πειραιά (αίθουσα 9,5 τετραγωνικά μέτρα για 10 μαθητές, μικρό προαύλιο, καθυστέρηση στην αξιοποίηση από τον Δήμο του γειτονικού πρώην ΠΙΚΠΑ που θα έδινε μια άμεση λύση) κ.α.

Τέλος, είναι επιτακτική ανάγκη για προσθήκη αιθουσών σε μια σειρά σχολεία, όπως στα 2 ΓΕΛ της Σαλαμίνας, στο σχολικό συγκρότημα στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, στο 1ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας, στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı