You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Παμπειραϊκό το αίτημα για παραμονή των Δικαστηρίων στον Πειραιά

Παμπειραϊκό το αίτημα για παραμονή των Δικαστηρίων στον Πειραιά

Παμπειραϊκό το αίτημα για παραμονή των Δικαστηρίων στον Πειραιά

Η καθολική αντίθεση σύσσωμων των φορέων του Πειραιά και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, σχετικά με το μείζον ζήτημα της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων της πόλης, στο κτίριο των πρώην καπνοθηκών «Κεράνης», στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, εκφράστηκε στη κοινή συνέντευξη τύπου του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κου Γ. Σταματογιάννη, του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κου Β. Κορκίδη και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, κου Ν. Μανεσιώτη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014, στο Ε.Β.Ε.Π..

Στη σχετική πρόσκληση για την εν λόγω συνέντευξη ανταποκρίθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. κ. Σεραφείμ, καθώς επίσης και οι κ. κ.: Κ. Κατσαφάδος, Βουλευτής Α΄ Πειραιά, Θ. Δρίτσας, Βουλευτής Α΄ Πειραιά, Δ. Μανωλάκου, Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Π. Μελάς, Βουλευτής Α΄ Πειραιά, Γ. Μώραλης, νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πειραιά, Γ. Γαβρίλης, νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου και εκπρόσωποι του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. κ. Σεραφείμ, επισήμανε ότι, «βρίσκομαι σήμερα εδώ, με τη διττή μου ιδιότητα, του Μητροπολίτη, αλλά και του πολίτη. Πρόκειται για μια συγκέντρωση αγάπης για το κοινό καλό, ενάντια στα σκοτεινά, καπιταλιστικά συμφέροντα. Η τοπική εκκλησία συμπαρατάσσεται στο πλευρό των υπολοίπων φορέων, για να μην απομακρυνθούν τα Δικαστήρια».

Ο κ. Β. Κορκίδης, αφού έθεσε τα γεγονότα στη χρονική τους σειρά, αναδεικνύοντας και τις σχετικές ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί το Επιμελητήριο τον τελευταίο χρόνο, ανέφερε πως, «η μεταφορά των Δικαστηρίων και ο τρόπος μεθόδευσής της, συνιστά ισχυρό πλήγμα για το κύρος της πόλης μας. Το θέμα ανακινείται προσφάτως και εκ του πονηρού, λόγω της μεταβατικής περιόδου αλλαγής της Δημοτικής Αρχής, γεγονός που θα έπρεπε να είχε γίνει σεβαστό. Γι’ αυτό, προτείνουμε, να σταλεί άμεσα μια ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη χρονική παράταση».

Το ιστορικό της υπόθεσης παρέθεσε ο κ. Γ. Σταματογιάννης, σημειώνοντας πως, «αποτελεί παμπειραϊκή ενέργεια, η παραμονή των Δικαστηρίων στη πόλη μας», προκρίνοντας τη λύση που έχει συμφωνηθεί από την πλειονότητα, να μετεγκατασταθούν δηλαδή στη «Ράλλειο». Για τις μεγάλες επιπτώσεις που θα έχει στον εμπορικό ιστό της πόλης, η ενδεχόμενη μεταφορά των Δικαστηρίων, εκτός των ορίων της, έκανε λόγο ο κ. Ν. Μανεσιώτης, ο οποίος πρότεινε «να επιλεγεί η λύση με τη χαμηλότερη κοινωνική ένταση».

Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Μώραλης, ζήτησε διορία μέχρι τις 30 Οκτωβρίου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Χ. Αθανασίου, ούτως ώστε να μπορέσει μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, την 1η Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία και με τους φορείς της πόλης, να κατατεθεί μια συγκεκριμένη, τεκμηριωμένη πρόταση. «Ακόμη και να ήταν κατάλληλο και βολικό, όσον αφορά στον τρόπο πρόσβασης, το κτίριο του ’’Κεράνη’’, τα Δικαστήρια πρέπει να παραμείνουν, εντός της πόλης», ολοκλήρωσε.

Ο κ. Γ. Γαβρίλης τόνισε: «παρόλο που δεν έχουμε όλοι την ίδια πολιτική αναφορά, μας ενώνει η κοινή λογική». Το ερώτημα ποιος κυβερνά την πόλη, έθεσε ο κ. Θ. Δρίτσας, μιας και δεν εισακούγεται το αίτημα των φορέων της και ο κ. Κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι, «πρέπει να εξυπηρετούνται οι νησιώτες μας και όχι να ταλαιπωρούνται», ενώ η κα Δ. Μανωλάκου ανέφερε ότι, «είναι θέμα πολιτικό, θα το απαιτήσουμε, μέχρι να το ματαιώσουμε, αρκεί να επαγρυπνούμε». Τέλος, ο κ. Π. Μελάς, έδωσε έμφαση στη σημαντική οικονομική επιβάρυνση που θα έχει το κράτος, με 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, λόγω του ενοικίου, στην περίπτωση της μεταφοράς στον «Κεράνη»

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı