You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πειραιώτες να διοικήσουμε τον Δήμο Πειραιά

Πειραιώτες να διοικήσουμε τον Δήμο Πειραιά

Πειραιώτες να διοικήσουμε τον Δήμο Πειραιά

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωσήφ Βουράκης μιλά στην enpeiraiei.gr για την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές, το όραμά του για μια νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση αλλά και για όλους αυτούς που δεν ήταν Πειραιώτες και διοικούσαν τον Πειραιά εξυπηρετώντας τις περισσότερες φορές συμφέροντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής με αποτέλεσμα να τον απαξιώσουν. Οπως λέει χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Πειραιάς Νέα Αρχή”, “ο Πειραιώτης και η Πειραιώτισσα πρέπει να ξαναεμπιστευτούν τη δημοτική τους αρχή”.

-«Έχει έρθει, λοιπόν, η ώρα να πάρουμε την πόλη μας ξανά πίσω», είπατε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήσατε. Τι εννοείτε; Θεωρείτε ότι βρίσκεται στα χέρια ξένων, που δεν αγαπούν τον Πειραιά;

Είναι γεγονός ότι τον Πειραιά, διαχρονικά τον διοικούσαν άνθρωποι οι οποίοι δεν ήταν Πειραιώτες, δεν είχαν εικόνα των προβλημάτων του κατ’ επέκταση ούτε ιδιαίτερη διάθεση να τα επιλύσουν. Αν λάβουμε υπόψη μας και το ότι τις περισσότερες φορές, το βάρος του ενδιαφέροντός τους έπεφτε στο να εξυπηρετήσουν συμφέροντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, καθώς προέρχονταν από εκείνη, μπορούμε εύκολα να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους η κατάσταση πήγαινε από το κακό στο χειρότερο για την πόλη μας. Με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις από τη μεταπολίτευση και μετά, η πλειοψηφία των διοικήσεων, οδήγησαν τον Πειραιά στην ερήμωση και στην πλήρη απαξίωσή του. Αν δε ζεις στον Πειραιά, αν δεν εργάζεσαι στον Πειραιά, αν δεν είναι η πόλη που γεννήθηκες και μεγάλωσες και που μεγαλώνουν τα παιδιά σου, είναι πολύ λογικό να τον αντιμετωπίζεις με αδιαφορία.

-Είπατε ακόμα ότι δημιουργήσατε μια ομάδα ανθρώπων χωρίς βάρη του παρελθόντος, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς υποχρεώσεις και ανεξόφλητα γραμμάτια. Εκλαμβάνεται και ως μομφή για τη σημερινή δημοτική αρχή…

Η αναφορά μου στην ομάδα ανθρώπων που στηρίζουν από την πρώτη στιγμή την κίνηση μου αυτή, έχει να κάνει με τη δική μας προσπάθεια και δεν κρύβει κανένα υπονοούμενο. Ήμουν και είμαι ξεκάθαρος. Τα χαρακτηριστικά πλέον των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά, πόσο μάλλον με την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι συγκεκριμένα. Να είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν επιδιώκουν την προσωπική τους καταξίωση και προβολή, μέσα από την ενασχόλησή τους με την αυτοδιοίκηση, να είναι επιτέλους ακηδεμόνευτοι, να έχουν διάθεση για πολλή δουλειά και πάνω απ’ όλα να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους, έτσι ώστε να μπορούν να είναι και με το σύνολο της κοινωνίας στην οποία απευθύνονται. Και επειδή μέχρι τώρα όλοι όσοι στέκονται δίπλα μου, έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, αισθάνομαι ακόμα πιο δυνατός, αλλά και τυχερός παράλληλα, σε αυτή μου την προσπάθεια.

-Μιλάτε για μία νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση. Ποια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της.

Πρώτα απ’ όλα η προβολή του Πειραιά, τόσο εντός της χώρας, όσο και στο εξωτερικό, καθώς είμαστε το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Η ανάπτυξη της πόλης, έτσι ώστε να είναι ελκυστικός τόσο για τους δημότες της, όσο και για όλους τους υπόλοιπους. Η διοίκηση της πόλης, να χαρακτηρίζεται από πλήρη διαφάνεια και να είναι αποτελεσματική. Ο κόσμος έχει «χορτάσει» πλέον από μεγάλα λόγια και διανύει τη χειρότερη ίσως περίοδο εξαιτίας της κρίσης, η οποία έχει κατακλύσει τη ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση και ειδικά με το Δήμο Πειραιά, θα πρέπει να είναι αποφασισμένοι να αφιερωθούν σε αυτό, μέχρι να δουν απτά αποτελέσματα, τα οποία θα ανατρέπουν την υπάρχουσα κατάσταση και θα δώσουν νέα πνοή στους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες.

-Αν βρισκόταν σήμερα στη ζωή ο αείμνηστος πατέρας σας, Βασίλης Βουράκης, θα είχατε τη συγκατάθεσή του ή θα σας απέτρεπε;

Πιστεύω ότι θα είχα τη συγκατάθεσή του και τη συμπαράστασή του εξ ολοκλήρου. Εκείνος ήταν που με το ήθος του και τη διάθεσή του για δουλειά, με το έργο που άφησε πίσω του, όχι μόνο σε μένα, αλλά σε όλους τους συνδημότες μας, με οδήγησε ως εδώ. Το παράδειγμά του είναι αυτό που με καθοδηγεί και μου δίνει δύναμη να αγωνιστώ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

-Τι διδαχθήκατε από την πολυετή διαδρομή του, στα κοινά;

Είναι πάρα πολλά εκείνα τα οποία μου άφησε σαν παρακαταθήκη ο αείμνηστος πατέρας μου, παρόλα αυτά αν πρέπει να ξεχωρίσω κάτι είναι το ήθος που πρέπει να έχει ο καθένας μας όταν ασχολείται με τα κοινά, όπως και την αδιάκοπη διάθεση για δουλειά. Όπως χαρακτηριστικά λέει και ο ποιητής «για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολύ…».

-Γιατί να σας ψηφίσουν οι συνδημότες σας;

Είναι μια ιδιαίτερη ερώτηση, η ερώτηση που μου κάνετε καθώς το ιδανικότερο είναι να ακούμε τι έχουν οι άλλοι να πουν για εμάς και όχι να μιλάμε για τον εαυτό μας. Θα ήθελα μόνο να σας πω ότι είμαι αποφασισμένος να αγωνιστώ με κάθε κόστος για να πάψει επιτέλους η κακοδιοίκηση και η κακοδιαχείριση του Δήμου μας από τους επαγγελματίες της πολιτικής αλλά και υστερόβουλων προσώπων, οι οποίοι στο βωμό της προσωπικής τους επιβίωσης δρουν ανεξέλεγκτα, απαξιώνοντας τον Πειραιά μας. Θέλω να ξαναεμπιστευτεί ο Πειραιώτης και η Πειραιώτισσα τη δημοτική τους αρχή. Δε θα ήθελα να επεκταθώ άλλο, καθώς αισθάνομαι περισσότερο άνθρωπος των πράξεων και όχι των λόγων.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı