You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Οι δασικοί χάρτες πυροδοτούν κοινωνική αναταραχή στη Σαλαμίνα

Οι δασικοί χάρτες πυροδοτούν κοινωνική αναταραχή στη Σαλαμίνα

Οι δασικοί χάρτες πυροδοτούν κοινωνική αναταραχή στη Σαλαμίνα

Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Ενότητα και Δράση στον Υπουργό Περιβάλλοντος

Σε νέο αδιέξοδο οδηγεί πολλούς ιδιοκτήτες της Σαλαμίνας η ανάρτηση των δασικών χαρτών, χωρίς πρωτίστως να έχει λυθεί το λεγόμενο δασικό πρόβλημα. Ο Πανσαλαμίνιος Σύλλογος “Ενότητα και Δράση” με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος επισημαίνει το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται καθώς η ανάρτηση ολοκληρώνεται. Τις προηγούμενες δεκαετίες, πολλοί πολίτες αγόρασαν νομότυπα ένα οικόπεδο στο νησί και σήμερα πολλές ιδιοκτησίες θεωρούνται δασικές, παρόλο που νομιμοποίησαν επί Τρίτση το ακίνητά τους.
Οπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Σύλλογος:
α. Όλοι οι ιδιοκτήτες στη Σαλαμίνα έχουν νόμιμα Συμβόλαια τα οποία αναφέρουν, ότι ο αγοραστής αγοράζει αγροτεμάχιο και σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρεται ότι η έκταση είναι ιδιωτική δασική.
β. Όλα τα κτίσματα τα οποία υπάρχουν στις φερόμενες δασικές εκτάσεις, όπως αυτές αναφέρονται στους δασικούς χάρτες, έχουν συνδεθεί με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (φως, νερό, τηλέφωνο).
γ. Οι περισσότεροι δρόμοι έχουν ασφαλτοστρωθεί ή τσιμεντοστρωθεί διαχρονικά από τον Δήμο ή την τ. Νομαρχία ή την Περιφέρεια.
δ. Το 98% των κτισμάτων τα οποία φαίνονται στον δασικό χάρτη ως δασική έκταση, βρίσκονται εντός οικιστικής πύκνωσης, όπως αυτή έχει κατατεθεί από τον Δήμο Σαλαμίνας το 2017, σύμφωνα με τον Νόμο.
Ο Πανσαλαμίνιος Σύλλογος προτείνει, μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί για τη Σαλαμίνα, να μην ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα αντιρρήσεων στον δασικό χάρτη και να καθυστερήσει για ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να γίνουν οι νομοθετικές παρεμβάσεις που θα απλουστεύσουν τις διαδικασίες και θα αποκαταστήσουν τις αδικίες.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı