You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κινητοποίηση στη Νίκαια κατά της νέας φοροκαταιγίδας

Κινητοποίηση στη Νίκαια κατά της νέας φοροκαταιγίδας

Κινητοποίηση στη Νίκαια κατά της νέας φοροκαταιγίδας

Σε κινητοποιήσεις για τη νέα φοροκαταιγίδα προχωρούν η Λαϊκή Επιτροπή και η Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας και του Κορυδαλλού. Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Εφορία της Νίκαιας καλώντας τα Σωματεία των εργαζομένων, τους άνεργους, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων σε ένα οργανωμένο ορμητικό ποτάμι αντίθεσης, αντίστασης απέναντι στο φορολογικό κυκλώνα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

“Απέναντι στη νέα φοροκαταιγίδα που φέρνουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, απέναντι στις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, πρέπει να βρεθούμε όλοι εμείς που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στο κρύο και την ανέχεια. Να απαιτήσουμε να καταργηθούν όλοι οι φόροι που εξοντώνουν την εργατική λαϊκή οικογένεια, ενώ ταυτόχρονα προκλητικά μειώνουν τη φορολογία στα μεγάλα πορτοφόλια, σε αυτά που έχουν παραγεμίσει με το δικό μας ιδρώτα. Έτσι θα γίνουν οι επιχειρήσεις τους πιο ανταγωνιστικές, με περισσότερες κλεμμένες ώρες δουλειάς από τους εργαζόμενους, δηλαδή μειώσεις μισθών, φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο και φοροαφαίμαξη του λαού που θα γίνει επιδοτήσεις και θα πάει σε βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλεμπόρους για την ανάπτυξη τους.

Όπου και να είναι οι καταθέσεις τους, σε Ελλάδα ή εξωτερικό, είναι φτιαγμένες από το δικό μας κλεμμένο ιδρώτα, από τον ιδρώτα του λαού.

Σε δεκάδες δις, βέβαια, ανέρχονται οι οφειλές προς την εφορία, του μεγάλου κεφαλαίου και τα οποία θεωρούνται ξεγραμμένα, αλλά η προτεραιότητα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι η ενεργοποίηση μηχανισμών απέναντι στους μικροοφειλέτες, δηλαδή τη λαϊκή οικογένεια που δυσκολεύεται να τα φέρει βόλτα για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών. Στόχος είναι η διάλυση συνολικά του λαϊκού εισοδήματος για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους – μικροεπαγγελματίες, φτωχομεσαίους αγρότες, είναι η ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση του λαού, ώστε να αποτελέσει ακόμα φθηνότερο εργατικό δυναμικό, έτοιμο να μπεί στην παραγωγή, εξαθλιωμένο, χωρίς συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Λαό εξαθλιωμένο και ανοργάνωτο είναι αυτό που θέλει το κεφάλαιο για να συνεχίσει να βγάζει τα υπερκέρδη του. Έτσι χτίζεται η ανάπτυξη την οποία ευαγγελίζονται.

Γιʼ αυτό και η επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στο λαϊκό εισόδημα κλιμακώνεται. 

· Νέα μηνιάτικη παρακράτηση φόρου στους μισθούς και τις συντάξεις για την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου.

· Νέα χαράτσια μέσω των Δήμων.

· Νέα ασήκωτα χαράτσια πάνω στη λαϊκή κατοικία και τη μικρή περιουσία (ακίνητα, κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα, ενώ για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα αγροτεμάχια)

· Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για όλους, με αυξημένους συντελεστές, με κατάργηση και μειώσεις φοροεκπτώσεων.

· Το χαράτσι της «έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης», επιβάλλεται στους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και διατηρείται μέχρι και το 2015.

· Εξοντωτικές ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τα λαϊκά νοικοκυριά.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ- ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ να πληρώνουμε για φόρους και χαράτσια

· Να πληρώσει το μεγάλο κεφαλαίο,οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τράπεζες, οι μεγαλέμποροι,

· Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% στα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη.

· Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι λεγόμενες αναπτυξιακές φοροελαφρύνσεις.

· Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.

· Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία όλων των κεφαλαιουχικών επιχειρήσεων και να υπάρξει αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τη μεταβίβαση της μικρής ακίνητης περιουσίας

· Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα.

· Να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους ανέργους, νέους, μισθωτούς, εμπόρους και βιοτέχνες.

· Να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι φόροι που πνίγουν και εξοντώνουν τα λαϊκά στρώματα.

Κάτω οι φόροι, τα ασήκωτα χαράτσια και τα αλλεπάλληλα μέτρα σε βάρος του λαού”.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı