You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ:Προσφυγή στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τις παράνομες κάμερες

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ:Προσφυγή στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τις παράνομες κάμερες

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ:Προσφυγή στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τις παράνομες κάμερες

Εγγραφη καταγγελία για την παράνομη τοποθέτηση και λειτουργία συστήματος καταγραφής εικόνα και ήχου στον δημόσιο χώρο του λιμένα Κερατσινίου κατέθεσε ο κος Παναγιώτης Καλκανδής. Το πρώην μέλος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων που διεγράφη μετά τις  καταγγελίες του στην Εν Πειραιεί, ενημέρωσε την Αρχή για τις παράνομες κάμερες που τοποθέτησε το Διοικητικό Συμβούλιο επικαλούμενο λόγους ασφαλείας.

Βάσει της Νομοθεσίας, τοποθέτηση καμερών σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται, κατ’ αρχήν, μόνο από δημόσιες αρχές, για τους σκοπούς και υπό τις προϋποθέσεις που προσδιορίζονται στο άρθρο 14 του ν. 3917/2011. Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι, κατά κανόνα, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση καμερών σε δημόσιο χώρο από ιδιώτη για το σκοπό της προστασίας προσώπων και αγαθών (μια τέτοια τοποθέτηση μπορεί να επιτραπεί σε εξαιρετικές μόνο περιπτώσεις και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις).

Η καταγραφή ήχου ή εικόνας με οποιασδήποτε τεχνικής μορφής συσκευές γίνεται μόνον κατόπιν εντολής εκπροσώπου της εισαγγελικής αρχής και εφόσον επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος διατείνεται πως διαθέτει άδεια για τις κάμερες.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı