You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Αέρας νίκης στη συγκέντρωση Λιντζέρη

Αέρας νίκης στη συγκέντρωση Λιντζέρη

Αέρας νίκης στη συγκέντρωση Λιντζέρη

“Η Νίκαια και ο Ρέντης δε χρειάζονται Δήμαρχο κατ΄υπόδειξη” διεμήνυσε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Η ΖΩΗ ΜΑΣ – Παρών και ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος –

“Υπάρχει καλύτερη Νίκαια, υπάρχει καλύτερος Ρέντης. Τον θέλουμε, τον προσδοκούμε και παλεύουμε για αυτό” τόνισε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Λιντζέρης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του συγκέντρωσης, την Κυριακή στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Νικολάου όπου το παρών ανάμεσα σε σημαίνοντα πρόσωπα έδωσε και ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος.
Απευθυνόμενος στους δημότες, ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η απόφασή του για έναν ανθρώπινο, σύγχρονο και ανταγωνιστικό Δήμο λέγοντας ότι η πόλη έχει ζωτική ανάγκη για ένα αναπτυξιακό άλμα. Τα τελευταία χρόνια, σημείωσε, οι γειτονιές βιώνουν υποβάθμιση παρά τα βήματα που έγιναν κατά καιρούς και απαρίθμησε τα προβλήματα της καθημερινότητας, με πρώτο την καθαριότητα, την έλλειψη πράσινου, τα πεζοδρόμια, την κατάσταση των δρόμων, τον ελλιπή φωτισμό, την απουσία δημόσιων χώρων. Ο κος Λιντζέρης αναφέρθηκε και στον μαρασμό της αγοράς παρά την έλευση του μετρό που δυστυχώς, όπως του έχει επισημάνει ο εμπορικός κόσμος, αποτελεί πύλη εξόδου. “Δέσμευσή μας να σπάσουμε τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών, να ανοίξουμε νέες προοπτικές. Να έχει λόγο και ρόλο σε όλα τα μείζονα θέματα της περιοχής ο Δήμος”.

Στη συνέχεια διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι “η Νίκαια και ο Ρέντης δε χρειάζονται Δήμαρχο κατ΄υπόδειξη, δε χρειάζονται Δήμαρχο αχυράνθρωπο. Χρειάζονται Δήμαρχο ισχυρό, αποτελεσματικό. Εντολοδόχος δεν είναι τα μικροπολιτικά και προσωπικά συμφέροντα και παρασκήνια, πρώην και νυν αξιωματούχων. Εντολοδόχος είναι ο πολίτης που μπορεί να κρίνει και να αξιολογήσει τους διεκδικητές της δημοτικής αρχής. Ας το αντιληφθούν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να χειραγωγήσουν τη φρόνηση και την ψήφο των δημοτών. Ας το αντιληφθούν όσοι επιδιώκουν να επιβάλλουν κλίμα φόβου και απειλών που ενέχουν και στοιχεία κατάχρησης εξουσίας, σε εργαζόμενους. Είναι πρωτόγνωρο γεγονός. Οι εργαζόμενοι ας αφεθούν να αποφασίσουν ως ελεύθεροι άνθρωποι”.
Ο κος Λιντζέρης αναφέρθηκε και σε ένα σημείο του προγράμματος του συνδυασμού που διοικεί σήμερα τον Δήμο ασκώντας κριτική στην πρόθεσή του να μετατρέψει τη Νίκαια και τον Ρέντη σε έξυπνη πόλη με ψηφιακές υποδομές. “Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί δεν το έκαναν τόσα χρόνια; Γιατί έμειναν έξω από τα επιτεύγματα άλλων Δήμων; Ας σοβαρευτούν” είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος.

ΕΦΚΑ – Δημοτική Αστυνομία – Δημοτική Συγκοινωνία – Προσφυγικά – Οικονομική Ανάπτυξη

Αμέσως μετά, μίλησε για την αποτελεσματική συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αδωνι Γεωργιάδη και τη δέσμευσή του για την επαναλειτουργία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στη Νίκαια. “Ολοι οι κάτοικοι είχαν αυτήν την απαίτηση. Να επιστρέψει ο ΕΦΚΑ στη Νίκαια και να μην αναγκάζονται να παίρνουν δύο και τρεις συγκοινωνίες και να πηγαίνουν στην άκρη της πόλης. Η μεταφορά έγινε επί των ημερών αυτής της δημοτικής αρχής. Ηδη, πριν εκλεγούμε, συναντήσαμε τον αρμόδιο υπουργό και πήραμε μια ρητή δέσμευση χωρίς να επηρεαστεί η παροχή υπηρεσιών στου Ρέντη”. Είπε ακόμα ότι επίκεινται κι άλλες συναντήσεις με τον υπουργό Εργασίας αλλά και τον υπουργό Παιδείας.
Πρωταρχική προτεραιότητα της δημοτικής κίνησης Η ΖΩΗ ΜΑΣ είναι η οικονομική ανάπτυξη. Οι εμπορικές αγορές, τόνισε ο κος Λιντζέρης, υπολείπονται κατά πολύ των αναπτυξιακών δυνατοτήτων αυτού του τόπου. “Δυστυχώς, αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Το διαπιστώνω συνομιλώντας με τους καταστηματάρχες που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης. Η εμπορική κίνηση έχει συρρικνωθεί δραστικά. Εμπορικό κέντρο δεν υπάρχει και αναπτυγμένη πόλη χωρίς εμπορικό κέντρο δεν υπάρχει. Ηρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε αναπτυξιακές πολιτικές”.
Για το μεγάλο πρόβλημα που είναι τα προσφυγικά, είπε ότι από μειονέκτημα μπορεί να γίνει πλεονέκτημα κάνοντας αναφορά στη μελέτη του καθηγητή Νίκου Μπελαβίλα που μπορεί να αξιοποιηθεί σε συνεργασία με αναπτυξιακά προγράμματα και τη συμβολή του υπουργείου Πολιτισμού. Ηδη βρίσκεται σε συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και τη Σχολή Καλών Τεχνών να διεκδικήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια. Ακόμα, δεσμεύτηκε για τον εκσυγχρονισμό της δημοτικής συγκοινωνίας, τη δρομολόγηση της τρίτης γραμμής ώστε να μην είναι αποκομμένες οι περιοχές πάνω από την Πέτρου Ράλλη, αλλά και τη δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους.
“Ολα αυτά δεν είναι όνειρα θερινής νυκτός. Ολα αυτά γίνονται με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Εχω τη χαρά να έχω συνεργάτες εκλεκτούς τεχνοκράτες οι οποίοι έχουν μελετήσει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν αυτές οι προϋποθέσεις” είπε με έμφαση.
Αμέσως μετά την ομιλία του κου Λιντζέρη, ακολούθησε συναυλία με Νικαιώτες και Ρεντιώτες καλλιτέχνες.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı