You Are Here: Home » Uncategorized » Και 4 γιατροί στο κόλπο με τα φάρμακα

Και 4 γιατροί στο κόλπο με τα φάρμακα

Και 4 γιατροί στο κόλπο με τα φάρμακα

Τέσσερις συμβεβλημένοι γιατροί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., εμπλέκονται στην υπόθεση με τα φάρμακα οι οποίοι εν αγνοία των ασφαλισμένων, χρησιμοποιούσαν τον Α.Μ.Κ.Α. τους και προχωρούσαν σε παράνομες συνταγογραφήσεις. Οι γιατροί στη συνέχεια παρέδιδαν τις συνταγές στον συλληφθέντα φαρμακοποιό και τέως δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκά Τζανή, ο οποίος τις εκτελούσε στο φαρμακείο του και αποζημιωνόταν από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Κατά τις έρευνες στο φαρμακείο του συλληφθέντα και σε δύο αποθήκες, για τις οποίες δεν υπήρχε άδεια από τον Ε.Ο.Φ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • τρεις χιλιάδες εξακόσια ενενήντα πέντε (3.695) κουτιά φαρμάκων, από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας (μεταξύ αυτών και φάρμακα που εμπίπτουν στους πίνακες των ναρκωτικών ουσιών),
  • σαράντα οκτώ (48) συσκευασίες φαρμάκων, τα οποία έφεραν ταινία γνησιότητας, αλλά η διάθεση τους επιτρέπεται μόνο στα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των νοσοκομείων,
  • χίλιες διακόσιες (1.200) ιατρικές συνταγές,
  • οκτώ (8) ατομικά βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων και
  • δώδεκα (12) βιβλιάρια συνταγογραφήσεων διαφόρων ασφαλισμένων.

Η συνολική αξία των παραπάνω φαρμάκων, βάσει της τρέχουσας λιανικής τιμής πώλησης και η ταυτόχρονη ζημία του Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον στις 46.000 ευρώ.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π), τον Ε.Ο.Φ. και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συνεχίζονται, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος και να καθορισθεί η συνολική ζημιά για το Δημόσιο, ενώ διερευνάται η περαιτέρω διάθεση των φαρμάκων ενώ ερευνάται η ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı