You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Στη Βουλή ο θάνατος μαθητή ειδικού σχολείου από κορωνοϊό

Στη Βουλή ο θάνατος μαθητή ειδικού σχολείου από κορωνοϊό

Στη Βουλή ο θάνατος μαθητή ειδικού σχολείου από κορωνοϊό

Παράσταση διαμαρτυρίας Συλλόγων Γονέων και Εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής

Κοινή αναφορά για την τραγική απώλεια ενός μαθητή Ειδικού Σχολείου στον Πειραιά από κορωνοϊό κατέθεσαν οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας.
Οι τέσσερις βουλευτές κατέθεσαν αναφορά σχετικά με τις επιστολές και τις ανακοινώσεις του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής αλλά και την ανακοίμωση της Α΄ ΕΛΜΕ Πειραιά μέσω των οποίων, καταγγέλλουν την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους μαθητές και τους εργαζόμενους των σχολείων Ειδικής Αγωγής, με αφορμή την τραγική απώλεια μαθητή Ειδικού Σχολείου του Πειραιά λόγω κορωνοϊού.
Στις ανακοινώσεις τους οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και Γονέων καταγγέλλουν την προκλητική απουσία κυβερνητικής παρέμβασης και μέριμνας για τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων. “Χωρίς τη λήψη πραγματικών προστατευτικών και προληπτικών μέτρων, χωρίς ένα σχέδιο τακτικών τεστ σε μαθητές και εργαζόμενους, χωρίς καμία μέριμνα για εντοπισμό, καταγραφή και κυρίως για συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα για την αποσυμφόρηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών, χωρίς να έχει προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, χωρίς να έχει προσληφθεί επιπλέον προσωπικό σχολικών νοσηλευτών και ΕΒΠ για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα Ειδικά Σχολεία έχουν αφεθεί στο έλεος της πανδημίας, να λειτουργούν ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές.
Σημειώνεται ότι οι Σύλλογοι καλούν γονείς και εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής σήμερα, Τρίτη 09.03.21 στη 1 το μεσημέρι.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı