You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Στη Βουλή η αδυναμία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο Κ.Υ. Σαλαμίνας

Στη Βουλή η αδυναμία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο Κ.Υ. Σαλαμίνας

Στη Βουλή η αδυναμία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο Κ.Υ. Σαλαμίνας

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, την αδυναμία πρόσβασης των γιατρών στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και παραπεμπτικών στο Κ.Υ. Σαλαμίνας, εξαιτίας της ανεπαρκούς πρόσβασης στο σύστημαΝ

Ο κος Ραγκούσης κατέθεσε αναφορά στον Υπουργό Υγείας, ζητώντας απαντήσεις για την έλλειψη επαρκούς σταθερής σύνδεσης μέσω internet του Κέντρου Υγείας της Σαλαμίνας με το κεντρικό σύστημα, με αποτέλεσμα είτε οι γιατροί να αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά στοιχεία των ασθενών και τη συνταγογράφηση με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι ανάγκες τους, είτε να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Νίκου Ευθυμίου, Επίτιμου Προέδρου της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας, επισημαίνεται ότι, στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το Κ.Υ. Σαλαμίνας αδυνατεί να συνδεθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της συνταγογράφησης, λόγω της ασταθούς σύνδεσης internet,  δημιουργώντας, έτσι, έντονη καχυποψία στους πολίτες για την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων των γιατρών και του προσωπικού του αφενός, αφετέρου αισθήματα ντροπής κι απογοήτευσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του νησιού της Σαλαμίνας, η οποία θα έπρεπε να αποτελεί βασικό πυλώνα του  Εθνικού Συστήματος Υγείαςκαι στην οποία προστρέχουν όποτε χρειαστεί δεκάδες χιλιάδες κάτοικοί του.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı