You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » ΠΕΝΕΝ: “Νέο χαράτσι κατά των ναυτεργατών”

ΠΕΝΕΝ: “Νέο χαράτσι κατά των ναυτεργατών”

ΠΕΝΕΝ: “Νέο χαράτσι κατά των ναυτεργατών”

Ανακοίνωση σχετικά με την αύξηση των εισφορών υπέρ της επικουρικής ασφάλισης των ναυτικών από 2% σε 3% εξέδωσε η ΠΕΝΕΝ. Ειδικότερα αναφέρει:

“Λίγες μέρες πριν την παραίτησή της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ψήφιση των νέων μνημονιακών προαπαιτούμενων και του 3ου μνημονίου για άλλη πολλοστή φορά έδειξε πώς εννοεί την στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, των εργαζομένων, και του Ναυτεργατικού κόσμου της χώρας μας.

Συγκεκριμένα σε εφαρμογή του άρθρου 38 του νόμου 4052/2012 και της περίπτωσης 2 της υποπαραγράφου Ε2 του άρθρου 2 του νόμου 4336/2015 από 1/9/2015 αυξάνονται οι εισφορές υπέρ της επικουρικής ασφάλισης των Ναυτικών από 2% σε 3%!!!

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δείχνοντας κεκτημένη ταχύτητα στην υλοποίηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που εξυπηρετεί υλοποίησε πριν την παραίτησή της την κατάργηση του επίναυλου που ίσχυε στα Ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ο οποίος όλα τα τελευταία χρόνια διατίθετο υπέρ της επιδότησης για την ενίσχυση των άγονων γραμμών. Το κυβερνητικό επιχείρημα ότι δήθεν η κατάργηση του επίναυλου θα οδηγήσει σε μείωση της τιμής των ναύλων είναι σαθρό, αβάσιμο και συνιστά εξαπάτηση της κοινής γνώμης, των χρηστών των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και κυρίως των νησιωτών που χρησιμοποιούν τα Ακτοπλοϊκά πλοία σε ετήσια βάση.

Η σκανδαλώδης αυτή κυβερνητική απόφαση στέλνει στα ταμεία των Ακτοπλοϊκών εταιρειών 20 εκατομμύρια ευρώ ζεστό – ζωντανό χρήμα ενώ την επιβάρυνση θα την χρεωθεί ο κρατικός προϋπολογισμός και ο έλληνας φορολογούμενος που θα καλύψει για άλλη μια φορά την μαύρη τρύπα από τα 20 εκατομμύρια ευρώ υπέρ των εφοπλιστών για την ενίσχυση της επιδότησης των άγονων γραμμών.

Εξάλλου αυτό επιβεβαιώνεται και με την κατάργηση του ΚΑΕΟ το 2011 από την οποία καρπώθηκαν πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο οι Ακτοπλοϊκές ναυτιλιακές εταιρίες χωρίς να μειώσουν στο ελάχιστο τις τιμές των ναύλων και των εισιτηρίων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι συναρμόδιοι Υπουργοί έδειξαν ποικιλοτρόπως στην διάρκεια της θητείας τους πώς εννοούν και πώς αντιλαμβάνονται την στήριξη των ανθρώπων της εργασίας με τους οποίους ήταν σταθερά απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις τους ενώ από την άλλη άφησαν αλώβητο και άθικτο το καθεστώς της επιχειρηματικής ασυδοσίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το εφοπλιστικό – τραπεζικό κεφάλαιο, οι βιομήχανοι και οι μεγάλοι κεφαλαιοκράτες συνεχίζουν να αποκομίζουν κέρδη και να ενισχύονται με νέα προνόμια στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Αυτήν την πολιτική δηλώνει με πίστη και αφοσίωση ότι θα συνεχίσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες δυνάμεις του μνημονιακού τόξου (Ν.Δ – Ποτάμι – ΠΑΣΟΚ) καθώς και η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή”.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı