You Are Here: Home » Uncategorized » Πέραμα: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο τριτοκοσμικό κυριακάτικο παζάρι

Πέραμα: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο τριτοκοσμικό κυριακάτικο παζάρι

Πέραμα: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο τριτοκοσμικό κυριακάτικο παζάρι

Ασυνείδητοι μικροπωλητές διαθέτουν ακατάλληλα προϊόντα διατροφής – Απόντες οι ελεγκτές τροφίμων, η Αστυνομία και ο Δήμος

Παζάρι Σχιστού, Πέραμα. Αλλο ένα κυριακάτικο πρωινό, οι μικροπωλητές στήνουν τους πάγκους τους για να διαθέσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες της υπαίθριας αγοράς. Ανάμεσα στα προς πώληση είδη, ακόμα και προϊόντα διατροφής, αμφισβητούμενης ποιότητας και καταλληλότητας για κατανάλωση, τα οποία δεν υπόκεινται σε κανέναν απολύτως έλεγχο. Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, απουσιάζουν για άλλη μια φορά με αποτέλεσμα το καταναλωτικό κοινό να παγιδεύεται στο “ψάρεμα” ασυνείδητων μικροπωλητών που τους πλασάρουν είδη χωρίς να γνωρίζουν κατά πόσο είναι ασφαλή.
“Ευτυχώς, δοκίμασα ένα από τα καρύδια που ήθελε να μου πασάρει ως δήθεν φετινά ο πωλητής στον πάγκο με τους ξηρούς καρπούς. Οχι μόνο φετινά, δεν ήταν, αλλά και η γεύση τους ήταν αλλοιωμένη. Μπορεί να είχαν αφλατοξίνες που είναι επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν ξέρω” μας είπε ένας άνδρας που από ότι φάνηκε γνώριζε και μπορούσε να διακρίνει την ποιότητα και τη φρεσκότητα των εν λόγω προϊόντων.
Ουδείς υγειονομικός κτηνιατρικός έλεγχος, μηδενική η παρουσία του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος, ανύπαρκτες εν τέλει οι αρμόδιες υπηρεσίες στο κυριακάτικο παζάρι του Σχιστού.

Την ίδια ώρα, παρατηρείς τον κόσμο να περπατά στο οδόστρωμα της λεωφόρου. Στη θέση του πεζοδρομίου υπάρχει ένα χαντάκι εν δυνάμει χωματερή. Σκουπίδια υπάρχουν σχεδόν παντού, κατά μήκος. Οι ίδιες εικόνες επικρατούν εδώ και χρόνια και παραπέμπουν σε τριτοσκομικές καταστάσεις. Ο Δήμος ως συνήθως, είναι και πάλι απών έχοντας περιορίσει τον ρόλο του, δυστυχώς, σε αυτόν του εισπράκτορα.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı