You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κόβουν την «όρεξη» για τσιμεντοποίηση της ΧΡΩΠΕΙ

Κόβουν την «όρεξη» για τσιμεντοποίηση της ΧΡΩΠΕΙ

Κόβουν την «όρεξη» για τσιμεντοποίηση της ΧΡΩΠΕΙ

Θωρακισμένος δηλώνει ο Δήμος Πειραιά απέναντι στην απειλή τσιμεντοποίησης των οικοπέδων της πρώην ΧΡΩΠΕΙ μετά την αναζωπύρωση του σχεδίου για την ίδρυση του Πάρκου Αιγαίου από τον Ομιλο Χαραγκιώνη.

Οι κάτοικοι της περιοχής αγρυπνούν υπό τον φόβο να μην πιαστούν στον «ύπνο» από τον ιδιοκτήτη του χώρου και ζητούν επικαιροποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εφαρμογή του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας και του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά μιλώντας προ ημερών κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας διαβεβαίωσε τους κατοίκους του Νέου Φαλήρου ότι η δημοτική αρχή δεν έχει σκοπό να συναινέσει στη δημιουργία εμπορικού κέντρου ή νοσοκομείου στα εν λόγω οικόπεδα.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο ιδιώτης μονομερώς, τόνισε ότι «αν και οι υπηρεσίες μας λένε ότι είμαστε εξασφαλισμένοι, εντούτοις, αν απαιτηθεί, θα πρότεινα να πάρουμε νέες αποφάσεις για να αξιοποιήσουμε αυτό το πλαίσιο προστασίας του χώρου από τον Δήμο». Υποστήριξε ακόμα πως υπήρξε πρόταση από την Περιφερειάρχη Αττικής, να καταβληθούν 5 έως 7 εκατομμύρια ευρώ στους ιδιώτες για απαλλοτρίωση, αλλά εκείνοι ζητούν 20 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν μπορεί βρει ο Δήμος.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı