You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » «Αυτά είναι τα βήματα για να μη χάσουν την ακίνητη περιουσία τους»

«Αυτά είναι τα βήματα για να μη χάσουν την ακίνητη περιουσία τους»

«Αυτά είναι τα βήματα για να μη χάσουν την ακίνητη περιουσία τους»

Τι συμβουλεύει το ΙΝΚΑ ΔΙ.ΚΑ.Π. για τις παλιές κλήσεις παράνομης στάθμευσης στον Πειραιά

Τρέχουν και δε φτάνουν στον Πειραιά για παλιές, ακόμα και προ 15ετίας, ανεξόφλητες κλήσεις για παράνομη στάθμευση. Πολλοί είναι οι Πειραιώτες που τους τελευταίους μήνες γίνονται παραλήπτες των εκθέσεων δικαστικών επιμελητών οι οποίοι για λογαριασμό του Δήμου τούς προειδοποιούν ότι θα χάσουν την ακίνητη περιουσία τους αν δεν προβούν άμεσα στην εξόφληση των οφειλών τους που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 1000 ευρώ μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ ΔΙ.ΚΑ.Π. Αγγελο Πιλάτη, δεκάδες είναι οι πολίτες που απευθύνονται θορυβημένοι στο Ινστιτούτο Καταναλωτών προκειμένου να ζητήσουν νομική στήριξη καθώς όπως λένε, ουδέποτε είχαν λάβει ειδοποιητήρια για τις κλήσεις και δεν είχαν γνώση για όλες αυτές τις οφειλές προς τον Δήμο.

Σύμφωνα με απόφαση του 2012, του Συνηγόρου του Πολίτη, οι ΟΤΑ έχουν προθεσμία 3 ετών για να κάνουν την ταμειακή βεβαίωση των προστίμων. Στην περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία αυτή, οι ΟΤΑ οφείλουν να παράσχουν πειστική αιτιολογία για τους λόγους της καθυστέρησης και να αποδείξουν ότι προέβησαν στις ενδεδειγμένες ενέργειες εγκαίρως αλλιώς η αξίωση ή το δικαίωμα βεβαίωσης της παράβασης παραγράφεται ή αποσβέννυται.

Το ΙΝΚΑ ΔΙ.ΚΑ.Π. προτρέπει τους πολίτες να συμπληρώσουν την αίτηση που έχει αναρτήσει  (www.inkadikap.blogspot.gr) , να την καταθέσουν στον Δήμο σε διάστημα λιγότερο των 10 ημερών από τότε που θα παραλάβει τη σχετική έκθεση από δικαστική επιμελητή περί αναγκαστικής κατάσχεσης και να επικοινωνήσουν εκ νέου με το Ινστιτούτο για να ενημερωθούν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı