You Are Here: Home » Uncategorized » Η κουμπαριά του εκδότη της “Ακρόπολης”

Η κουμπαριά του εκδότη της “Ακρόπολης”

Η κουμπαριά του εκδότη της “Ακρόπολης”

Επιλεκτική μνήμη διαθέτουν κάποιοι συνάδελφοι όσον αφορά στη δράση του συλληφθέντα Κερατσινιώτη εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου. Γιατί άραγε αποσιωπούν τη στενή του σχέση με τον κουμπάρο του, βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη;

Είναι κοινό τοις πάσι ότι ο βατήρας για τη γρήγορη ανέλιξή του στον εκδοτικό χώρο και τη θεαματική οικονομική του ευμάρεια ήταν ο Πειραιώτης βουλευτής ο οποίος ως ισχυρός γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ επί Καραμανλή, σήκωνε το τηλέφωνο και κατηύθυνε την κρατική διαφήμιση προς τα ισχνής κυκλοφορίας φύλλα του φιλόδοξου εκδότη εις βάρος βεβαίως, άλλων εφημερίδων που έβλεπαν την κρατική διαφήμιση με το κιάλι.

Ηταν αυτός ο οποίος φρόντιζε να ρέει ζεστό και μετρητό κρατικό χρήμα από τον ΟΠΑΠ και άλλους δημόσιους οργανισμούς που προβάλλονταν σταθερά μέσω διαφημιστικών καταχωρίσεων στα έντυπα με τους υποκλαπέντες ιστορικούς τίτλους.

Αλλά και ο εκδότης προς ανταπόδοση των υπηρεσιών και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον ευεργέτη του, τον προέβαλλε αρκετά συχνά ως πρώτο θέμα εξαίροντας τις παρεμβάσεις του τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στη γαλάζια Κ.Ο. ως ενδιάμεσου μεταξύ των βουλευτών και του τότε πρωθυπουργού της χώρας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Γιάννης Τραγάκης γνώριζε για τη σκοτεινή δράση του εκδότη που πίεζε με τον δικό του τρόπο για να παίρνει μερίδιο από την «πίτα».

Στο μεγάλο λιμάνι δύσκολα ακούς καλή κουβέντα για τον εκρηκτικό Παναγιώτη Μαυρίκο. Από παλιούς του συνεργάτες θεωρείται άφιλος, αχάριστος κι αγνώμων που ξέχασε όσους του προσέφεραν χείρα βοηθείας στα πρώτα του βήματα, διψασμένος για χρήμα κι εξουσία. Αλλωστε μέχρι προχθές, που συνελήφθη, είχε εκπληρώσει ένα μεγάλο μέρος του ονείρου του. Κατάφερε στα 42 του να είναι ο κυρίαρχος ενός βρώμικου παιχνιδιού σε βάρος όλων όσοι διαχειρίστηκαν τη λεγόμενη κρατική διαφήμιση – και για κάποιους λόγους ενέδιδαν – ενώ διήγαγε τον πολυτελή βίο που πάντα επιθυμούσε.

Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, όμως, γνώριζαν εδώ και καιρό ότι όλα αυτά δεν κατακτήθηκαν με τον… σταυρό στο χέρι. Ηξεραν ότι είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί κι οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Και απ’ότι φαίνεται οι διωκτικές αρχές έχουν «δέσει» την υπόθεση για τα καλά.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı