You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο Πειραιά

Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο Πειραιά

Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο Πειραιά

Ιδιαίτερα επιτυχής και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 17 Ιουνίου ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη, με την ευκαιρία έναρξης υλοποίησης του Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου Πειραιά.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά κ. κ. Γ. Μελάς και Α. Αργουδέλης, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος, οι αντιπρόεδροι του ΕΣΠ κ. κ. Π. Πολιτάκης, Γ. Σωτηρίου και Μ. Πιττάκη, ο Γενικός Γραμματέας κ. Α. Παντελάκης, ο Αν. Γεν. Γραμματέας του ΕΣΠ κ. Α. Μασουρίδης και ο κ. Μ. Σπιθάκης τεχνικός σύμβουλος του Δήμου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα κατωτέρω θέματα υλοποίησης των προβλεπόμενων ενεργειών και δράσεων ώστε, με τη συνεργασία του Δήμου, να καταστεί εφικτή και αποδοτική η πιλοτική λειτουργία του Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου Πειραιά:

-Δημιουργία σηματοδοτημένου περιπάτου Πειραιά.

-Διάνοιξη της οδού Σωτήρος.

-Σήμανση ειδικών χώρων φορτοεκφόρτωσης.

-Σήμανση οριοθετημένης περιοχής ΑΚΕ.

-Θέσεις για την τοποθέτηση τριών μεγάλων χαρτών της πόλης με αποτύπωση της οριοθετημένης περιοχής του ΑΚΕ.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή έκανε αποδεκτό το αίτημα να τεθούν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί η σχετική έγκριση.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Συλλόγου έθεσαν υπόψη του Δημάρχου θέματα ανάδειξης και προβολής της πόλης, σε συνδυασμό με την τόνωση και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, όπως η μεταφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου επί της οδού Φίλωνος και η διαμόρφωση του χώρου σε πολιτιστικό κέντρο, η τήρηση κανόνων από καταστήματα εστίασης στην οδό Σωτήρος και Καραϊσκου, η ανάπλαση του πεζοδρόμου της οδού Νικήτα, το διαχωριστικό τείχος της οδού Γούναρη, τα εγκαταλελειμμένα περίπτερα, η επίσπευση των έργων του τραμ κ.ά.

Μετά τη συνάντηση, ακολούθησε επιτόπια επίσκεψη του Δημάρχου και των εκπροσώπων του ΕΣΠ στην οδό Σωτήρος, όπου έγινε αυτοψία για τη διάνοιξη του πεζοδρόμου -μεταξύ Φίλωνος και Ακτής Μιαούλη-, ώστε να είναι ευκολότερη η πρόσβαση των τουριστών και των επισκεπτών στην αγορά της πόλης.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı