You Are Here: Home » ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ » Δύο νεότευκτα υποβρύχια το Πολεμικό μας Ναυτικό

Δύο νεότευκτα υποβρύχια το Πολεμικό μας Ναυτικό

Δύο νεότευκτα υποβρύχια το Πολεμικό μας Ναυτικό

Στην τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης της Ελληνικής Σημαίας των δύο νέων Υποβρυχίων (Υ/Β) του Πολεμικού Ναυτικού στα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος εκπροσωπώντας την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Τα δύο αυτά υποβρύχια τύπου 214 είναι τα δύο τελευταία του προγράμματος κατασκευής στην Ελλάδα, με σύμβαση που είχε συναφθεί προ πολλών ετών, αλλά λόγω διαφόρων εγγενών δυσχερειών του προγράμματος δημιουργήθηκαν μεγάλα συμβατικά προβλήματα, με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης τους. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος των Ε.Δ, το 2014, το Πολεμικό Ναυτικό με την υποστήριξη του πολιτικού προϊσταμένου, πρότεινε και ανέλαβε με δικές του ενέργειες τον συντονισμό των ενεργειών κατασκευής και ολοκλήρωσης του προγράμματος των δύο αυτών Υ/Β.

Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο αποκτά τα νεότευκτα Υ/Β ΜΑΤΡΩΖΟΣ και Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ, που είναι τα πλέον αξιόλογα και αξιόπιστα συμβατικά υποβρύχια της σύγχρονης εποχής αμέσως μετά τα πυρηνοκίνητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ακόμα το Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ, που είναι προηγούμενης γενεάς, μετασκευάζεται στις ίδιες εγκαταστάσεις με την καθοδήγηση και επίβλεψη του Π.Ν, ώστε να αποκτήσει και αυτό παρόμοια χαρακτηριστικά με τα νέα, διαθέτοντας σύστημα αναερόβιας πρόωσης AIP κλπ και να αποτελέσει την Ελληνική αποτρεπτική δύναμη στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı