You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Yποψήφιος και πάλι με τον Ιωακειμίδη ο Δ. Σταματάτος

Yποψήφιος και πάλι με τον Ιωακειμίδη ο Δ. Σταματάτος

Yποψήφιος και πάλι με τον Ιωακειμίδη ο Δ. Σταματάτος

Ξανά υποψήφιος με τον Γ.Ιωακειμίδη θα είναι ο επιτυχημένος πρώην αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Δημοσθένης Σταματάτος αποδεικνύοντας πως η αγάπη του για την πόλη του είναι πάνω από όλα. “Δεν συμμετέχω στα κοινά για να «κλειδώνω» θέσεις αντιδημάρχου και αυτό είναι ξεκάθαρο” τονίζει.Ήδη, ο κος Σταματάτος έχει αρχίσει τον προεκλογικό αγώνα με στόχο την πρωτιά…

-Πολλά έχουν ακουστεί για ρήξη στις σχέσεις σας με το Δήμαρχο της πόλης. Τι απάντηση θα δίνατε;

Με το ερώτημά σας μου δίνετε την ευκαιρία να επιβεβαιώσω τη συμμετοχή μου με το συνδυασμό του Γιώργου Ιωακειμίδη και στις επόμενες εκλογές. Όταν κάποιος σταματά να είναι αντιδήμαρχος δεν σημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα στη σχέση με τον Δήμαρχο της πόλης. Ποτέ δεν υπήρξε κανένα «σύννεφο» στις σχέσεις μας γιατί το κίνητρό μου στο συνδυασμό του Γιώργου Ιωακειμίδη δεν είναι η κατοχή οποιασδήποτε θέσης αλλά η ανάγκη μου να παίρνω μέρος σε μια ανοιχτή πολιτική διαδικασία όπου θα χρησιμοποιούνται εκείνες οι δυνάμεις και οι θεσμοί προκειμένου να γίνουμε σχεδιαστές που θα χαράξουν την πόλη του μέλλοντος και των ονείρων μας όσο ουτοπικό και αν ακούγεται αυτό. Δεν συμμετέχω στα κοινά για να «κλειδώνω» θέσεις αντιδημάρχου και αυτό είναι ξεκάθαρο.

-Είναι γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ζει τα καλύτερά της χρόνια. Η συμμετοχή στα κοινά εξακολουθεί να έχει κάποιο νόημα;

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η συμμετοχή στα κοινά μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στα τεκταινόμενα της τοπικής κοινωνίας. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή θεωρώ ότι είναι κρίσιμης ιστορικής σημασίας ευθύνη για όλο τον κόσμο της τοπικής αυτοδιοίκησης, να επαναφεύρει «τη χαμένη τιμή της πολιτικής» και να δώσει ένα νέο νόημα στην πολιτική διαδικασία. Αυτό μπορεί να ακούγεται ως κάτι εύκολο, στην πραγματικότητα όμως είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Ένα τέτοιο εγχείρημα προϋποθέτει ουσιαστική ενασχόληση με τα προβλήματα του δήμου.

Ανήκω σε εκείνη τη γενιά των ανθρώπων που επιθυμούν, σκέφτονται, δρουν, ονειρεύονται και εν τέλει πολιτεύονται. Θεωρώ ότι η συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν χάνει ποτέ την αξία της αν θέλουμε να μιλάμε για μια πόλη αλληλεγγύης, συνεργασίας, συμμετοχής και συνυπευθυνότητας. Στη δική μας περίπτωση η Δημοτική Αρχή έχει πετύχει τους προαναφερθέντες στόχους και θα συνεχίζει να το κάνει βάζοντας τον πολίτη στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής.

-Ποιο είναι το όνειρό σας για το Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη;

Με έναν μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό μπορούν να κινητοποιηθούν τα τοπικά αποθέματα δυνάμεων που βρίσκονται εν υπνώσει και να χαραχθούν νέες προοπτικές. Ασφαλώς είναι πολλά τα ζητήματα που μένουν ανοικτά λόγω της ευρύτερης κρίσης και αναζητούν πειστικές απαντήσεις. Και γι’αυτό είμαστε εδώ.

Πρωταρχική ευθύνη όλων μας που εξακολουθούμε να επαγγελλόμαστε μια δημοκρατική ανθρωπιστική προοπτική για την κοινωνία μας, είναι να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη σκιαγράφηση ενός οράματος για την πόλη. Δεν μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα κουνώντας μαγικά ραβδιά. Οι λύσεις είναι προϊόντα μιας ευρύτερης διαδικασίας που θα συγκροτείται από τη συνδυασμένη δράση κοινωνικών και οικονομικών διεργασιών, θεσμών συμμετοχής, πολιτιστικών και ιδεολογικών αντιλήψεων αισθητικών επιδιώξεων.

Ο Δήμος μας έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να ενταχθεί σ’ένα σύγχρονο δίκτυο κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας με εστίες πολιτισμού και αθλητικών δράσεων. Θα συνεχίζουμε να βαδίζουμε ως προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζοντας με βήματα προσεκτικά την ανάπτυξη της πόλης.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı