You Are Here: Home » ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ » Στην παρουσίαση του Χρυσού Θρύλου ο Δήμαρχος Πειραιά

Στην παρουσίαση του Χρυσού Θρύλου ο Δήμαρχος Πειραιά

Στην παρουσίαση του Χρυσού Θρύλου ο Δήμαρχος Πειραιά

Στην παρουσίαση του βιβλίου των Νίκου Γαβαλά και Γιώργου Γαβαλά «Χρυσός Θρύλος», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Vammos» του Σταδίου ”Γ. Καραϊσκάκης” παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης προλόγισε το βιβλίο «Χρυσός Θρύλος», μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη και τον βετεράνο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Το βιβλίο «Χρυσός Θρύλος», περιλαμβάνει 500 σελίδες με την 91χρονη ιστορία του Ολυμπιακού και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Νικήτα Γαβαλά.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος βράβευσε μαζί με τους άλλους ομιλητές για την προσφορά του, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού Γιώργο Δαρίβα, ενώ ο Σύνδεσμος Βετεράνων βράβευσε τους δύο συγγραφείς.

Ο κος Μώραλης, στην ομιλία του, τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, για πολλούς λόγους. Όταν κάποιος γράφει για την ιστορία του Ολυμπιακού γράφει για ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης του Πειραιά. Σε αυτό το κομμάτι των 90 και πλέον ετών, είχα την τιμή να υπηρετήσω την ομάδα για 20 συνεχόμενα χρόνια από διάφορες θέσεις.

Η εκτίμησή μου στον αείμνηστο Νικήτα Γαβαλά ήταν απεριόριστη και θεωρώ ότι ο Νίκος είναι εξαιρετική συνέχεια του πατέρα του, αλλά τον θεωρώ φίλο μου, πέρα από καλό δημοσιογράφο και τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Δεν είχα τη χαρά να γνωρίζω πολλά χρόνια τον κ. Γιώργο Γαβαλά, αλλά η οικογένεια Γαβαλά χαίρει της εκτίμησής μου και είναι ιδιαίτερα τιμητική η πρόσκληση, να προλογίσω το βιβλίο μαζί με δύο θρύλους του Ολυμπιακού τον Σάββα Θεοδωρίδη και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός, ότι βλέπουμε μια μαζική προσέλευση και πιστεύω ότι αφορά στην εκτίμηση που όλοι τρέφαμε στον Νικήτα Γαβαλά, στον οποίο είναι αφιερωμένο το βιβλίο, αλλά και στους συνεχιστές του.

Βλέπουμε τους Βετεράνους, βουλευτές, τον Τέρενς Κουίκ που είναι Ολυμπιακός, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Γεωργιάδης για να είναι εδώ, θα είναι Ολυμπιακός, τη Διοίκηση του Ολυμπιακού, την κυρία Λόλα Νταιφά, τον πρώην Δήμαρχο κ Αγραπίδη που έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στη μεταβατική περίοδο των μελών και είναι στενός συνεργάτης μου στον Δήμο. Πρόκειται για σημαντικές παρουσίες. Οι συνάδελφοί σας δημοσιογράφοι έχουν προσέλθει μαζικά και αυτό αφορά και στην ποιότητα του βιβλίου, αλλά κυρίως στην εκτίμηση που τρέφουν απέναντί σας ως προσωπικότητες, ως άνθρωποι.

Είναι μια σημαντική ημέρα για τον Ολυμπιακό. Ο Νίκος μου έδωσε το βιβλίο πριν λίγες ημέρες, το ξεφύλλισα και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, γιατί είναι ένας τόμος. Από την άλλη η ιστορία του Ολυμπιακού είναι τόσο μεγάλη, που ούτε αυτό το βιβλίο δεν θα έφτανε. Πολύ εύστοχα και συμπυκνωμένα αναφέρεται το πρώτο κομμάτι του βιβλίου στην ιστορία του Ολυμπιακού από την ίδρυση του και μετά, μάλιστα ξεκινάει από τον Πειραϊκό. Έχει φωτογραφίες όλων των ομάδων, περιέχει χιλιάδες στατιστικά στοιχεία που είναι δύσκολο να βρεθούν, άρα είναι συμπυκνωμένη όλη η ιστορία του Ολυμπιακού, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι. Πρόκειται για μια ποιοτική, πολύ σημαντική προσπάθεια και πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται συγγραφικές προσπάθειες για τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν πιο ειδικοί από εμένα για να την κρίνουν συγγραφικά αλλά εγώ, ως φίλαθλος του Ολυμπιακού και ως ένας άνθρωπος που έχω ζήσει την ομάδα, θεωρώ ότι είναι μια αξιόλογη προσπάθεια και πιστεύω ότι θα στηριχθεί από όλους μας και από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού γιατί πρέπει να γράφονται ιστορίες. Υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά και άλλων ομάδων ή άλλων φορέων, άρα είναι καλό να γίνονται από σημαντικούς ανθρώπους τέτοιους είδους προσπάθειες.

Είναι τιμητική η παρουσία μου σήμερα εδώ, σας ευχαριστώ και είμαι βέβαιος ότι το βιβλίο θα έχει την απήχηση που του αξίζει».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı