You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » UNESCO Πειραιά: Η όπερα “Ιλιάδα” του Ομήρου στο Δημοτικό Θέατρο

UNESCO Πειραιά: Η όπερα “Ιλιάδα” του Ομήρου στο Δημοτικό Θέατρο

UNESCO Πειραιά: Η όπερα “Ιλιάδα” του Ομήρου στο Δημοτικό Θέατρο

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και ο διεθνής οργανισμός International ACTION ART υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, την στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (ΟΠΑΝ) Δήμου Πειραιά, παρουσίασαν την Όπερα «ΙΛΙΑΔΑ» του Ομήρου σε μουσική και λιμπρέτο του Παναγιώτη Καρούσου και σκηνοθεσία Βανέσσας Καλκάνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. 
Τη θριαμβευτική αυτή παράσταση παρουσίασε ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART μέσα σε ένα πανδαιμόνιο ενθουσιασμού σε πάνω από 500 μαθητές και εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Συμμετείχαν η Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Γλυκερίας Μωραϊτάκη και εξαίρετοι σολίστ λυρικοί τραγουδιστές της όπερας με επικεφαλής τη σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη που ερμήνευσε το ρόλο της Ωραίας Ελένης.

Τον ρόλο της Ανδρομάχης ερμήνευσε η λυρική σοπράνο Ρέα Βουδούρη,  τον ρόλο του Αχιλλέα ο τενόρος Κώστας Θανέλλας,  τον ρόλο του Πάρη ο βαρύτονος Γιώργος Χουσάκος,  το ρόλο της Χρυσηίδας η σοπράνο Νίνα Γιατρά,  το ρόλο του Πρίαμου ο βαρύτονος Παναγιώτης Διπλάρος, το ρόλο του Έκτορα ο τενόρος Διονύσης Μηλιδάκης, τους ρόλους της Εκάβης και Θέτις η σοπράνο και μεσόφωνος  Βίβιαν Ιωάννου, το ρόλο της Βρισηίδας η σοπράνο Μαρία Κιόρογλου, το ρόλο του Οδυσσέα ο βαρύτονος Αλέξανδρος Πισκιούλης, και το ρόλο του Πάτροκλου ο τενόρος Αργύρης Κοντονικολάου. Τους εξαιρετικούς σολίστ της όπερας  συνόδευσε στο πιάνο ο Νικόλαος Δέδες.  
Επίσης συμμετείχαν η Χορωδία Εκπαιδευτήριων “Απόστολος Παύλος” υπό τη διεύθυνση του Γρηγόρη Κόντη, η Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου Εκπαιδευτηρίων “Απόστολος Παύλος” υπό την επιμέλεια του Ανδρέα Κουτσόπουλου και της Ματσούκα Μαρία-Χριστίνα διευθύντριας του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων “Απόστολος Παύλος”, και η Θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Πειραιά «Σχολικά Θεατροπαιχνιδίσματα» σε δραματοποίηση της Ραψωδίας Π της Ιλιάδας σε διασκευή – επιμέλεια της φιλολόγου Σκοτιδάκη Γεωργίας.   
Τα συμμετέχοντα σχολεία που παρευρέθησαν ήταν: 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Διευθύντρια: Τσοφοπούλου Λουκία, 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Διευθύντρια: Μπανανοπούλου Μαρία, 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Διευθύντρια: Κονιδάρη Ελένη, 
 SAINT-PAUL DU PIREE ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ “Ο ΆΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ” Εικοσιπεντάκη Αφροδίτη: Διευθύντρια Γυμνασίου, 13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Διευθυντής: Ταραντίλης Θεόδωρος, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ”ΚΟΡΙΝΘΟΥ Διευθύντρια: Ματσούκα Μαρία-Χριστίνα, 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Διευθυντής: Βλάχος Νεκτάριος, 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Διευθυντής: Απόστολος Μανωλούδης.
Τις βεβαιώσεις επιμόρφωσης του Υπουργείου Παιδείας απένειμε η τ. Σχολική Σύμβουλος Δρ. Χρυσούλα Τσίγκρη, και συνεχάρη τον πρόεδρο της UNESCO Πειραιώς & Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, και τον μουσικοσυνθέτη κ. Παναγιώτη Καρούσο για την προσφορά τους στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.   
Τιμητικές πλακέτες απένειμε ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων. 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı