You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Tι έγινε με την Ιπποδάμεια Αγορά;

Tι έγινε με την Ιπποδάμεια Αγορά;

Tι έγινε με την Ιπποδάμεια Αγορά;

Πριν από πέντε χρόνια, η περιφερειακή αρχή Δούρου/Γαβρίλη στήριξε και προχώρησε μία καλή πρωτοβουλία που για χρόνια διεκδικούσε ο εμπορικός κόσμος: την Ιπποδάμεια Αγορά του Πειραιά στην ομώνυμη πλατεία, στο αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ. Μόλις ανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν πέρασαν δύο μήνες και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σταμάτησε το έργο, δηλώνοντας ότι θέλει να δώσει το κτίριο για έκθεση αυτοκινήτων. Ένα δωρεάν δημόσιο κτίριο σε κεντρικό σημείο για να θρονιαστεί μία εταιρεία εισαγωγών αστραφτερών αυτοκινήτων αντί για μία μεγάλη αγορά που θα ολοκλήρωνε το κέντρο του παραδοσιακού εμπορίου γύρω από τον σταθμό.

Το δυστύχημα είναι ότι δεν έβγαλε κανείς κιχ, όταν δημοσιεύθηκαν τα άσχημα νέα, το φθινόπωρο του 2019. Ούτε η δημοτική αρχή, ούτε οι ηγεσίες των εμπορικών φορέων. Και η Ιπποδάμεια Αγορά εγκαταλείφθηκε, όπως και πολλά άλλα τέτοια έργα κοινωνικής και οικονομικής ανταπόδοσης προς την πόλη μας.

Στις εικόνες μία αντίστοιχη αγορά, καλοστημένη, σχεδιασμένη, λαμπερή, ελκυστική -για ντόπιους και για επισκέπτες- με τρόφιμα, μικρά στέκια ποιοτικού φαγητού και ποτού σε ένα μεσοπολεμικό υπόστεγο. Με πραγματικές θέσεις εργασίας και ουσιαστική στήριξη του εμπορίου. Βρίσκεται σε μία μεσαία επαρχιακή πόλη της Αλσατίας με πενήντα χιλιάδες κατοίκους και αρκετό τουρισμό, το Κολμάρ.

Αυτό εννοούσαμε το 2018 όταν προγραμματίζαμε την Ιπποδάμεια Αγορά. Δεκάδες τέτοιες αγορές λειτουργούν ως τοπόσημα, ως σημεία αναφοράς και ως πηγή ευημερίας σε όλα τα λιμάνια και τις πόλεις της Μεσογείου και της Κεντρικής Ευρώπης. Εδώ στον Πειραιά, οι κυβερνήτες μας το θεώρησαν αντιαναπτυξιακό έργο και το εγκατέλειψαν. Ας το θυμόμαστε.

“Πειραιάς για Ολους”

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı