You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Tα αποτελέσματα του β’ γύρου των Δημοτικών Εκλογών

Tα αποτελέσματα του β’ γύρου των Δημοτικών Εκλογών

Tα αποτελέσματα του β’ γύρου των Δημοτικών Εκλογών

Τα αποτελέσματα του β΄ γύρου των δημοτικών εκλογών στους δήμους του Πειραιά και των νησιών έχουν ως εξής:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Παρόλη την τιτάνια προσπάθεια και προσωπική μάχη του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού αλλά και την… αλόγιστη προεκλογική δαπάνη, ο Γιάννης Μώραλης δεν κατάφερε να υπερβεί το 60%, καταλαμβάνοντας τελικώς, το 57,81% ενώ από τα αξιοσημείωτα στοιχεία του β΄γύρου είναι πως έχασε 5.505 ψήφους σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Αντιθέτως, ο Νίκος Βλαχάκος που άντεξε τους «κλυδωνισμούς» και όντας βαριά «λαβωμένος» από την προδοσία υποψηφίων δημοτικών του συμβούλων που αυτομόλησαν στο αντίπαλο στρατόπεδο, κατάφερε να συσπειρώσει γύρω του περισσότερους Πειραιώτες και να αυξήσει τις ψήφους του κατά 344, τερματίζοντας με 42,19% και πλήττοντας έτσι το γόητρο του «Πειραιά Νικητή».

Μώραλης Ιωάννης ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ 57,80% –

Βλαχάκος Νικόλαος ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ 42,20%

 

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Ανετη επικράτηση Βρεττάκου

Ρεκόρ σημείωσε ο Χρήστος Βρεττάκος στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επικρατώντας με διπλάσιο ποσοστό έναντι του αντιπάλου του, τη δεύτερη Κυριακή, αν και η συμμετοχή του εκλογικού σώματος έφτασε το 37,19%. Συγκεκριμένα, ο κος Βρεττάκος συγκέντρωσε 66,82% ενώ ο έτερος «μονομάχος» Παναγιώτης Διαλινάκης συγκέντρωσε ποσοστό 33,18%.

Οι κάτοικοι του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας έδειξαν για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη τους στον Δήμαρχό τους ανανεώνοντας τη θητεία του για την επόμενη τετραετία. Σημειώνεται ότι, ο κος Βρεττάκος έχει καταλάβει 19 έδρες και ο κος Διαλινάκης 7. Συνολικά οι έδρες της μειοψηφίας είναι 22.

Βρεττάκος Χρήστος “’ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ” ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 66,68%

Διαλινάκης Παναγιώτης ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ 33,32%

 

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Αλλάζει χέρια ο Δήμος

Ο Νίκος Χουρσαλάς Δήμαρχος

Με 917 ψήφους διαφορά κέρδισε ο Νίκος Χουρσαλάς, τον επί τρεις θητείες Δήμαρχο Κορυδαλλού, Σταύρο Κασιμάτη. Με ποσοστό 52,30 ο κος Χουρσαλάς διαδέχεται έναν επιτυχημένο Δήμαρχο που του αφήνει εύφορη γη για να δρέπει καρπούς τα επόμενα χρόνια. Ο Σταύρος Κασιμάτης ο οποίος συγκέντρωσε το 47,70% των ψήφων, αφήνει ως παρακαταθήκη μεγάλα έργα, έργα πνοής, όπως αυτό του πάρκου των 10 στρεμμάτων στις πρώην φυλακές Κορυδαλλού. Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά, τα αποτελέσματα, ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα του συνδυασμού του. Ωστόσο, ο κος Κασιμάτης έχει καταλάβει 15 έδρες ενώ ο κος Χουρσαλάς μόλις 8 έδρες. Αυτό σημαίνει ότι ο νέος Δήμαρχος θα πρέπει να αναζητήσει άμεσα συμμαχίες προκειμένου να καταφέρει να διοικήσει. Από τους πιο διαθέσιμους εμφανίζεται πάντως, ο κος Δημόπουλος ο οποίος διαθέτει 7 έδρες αλλά παρόλα αυτά δε λύνει το πρόβλημα της πλειοψηφίας.

Χουρσαλάς Νικόλαος “Κορυδαλλός – Ένα Βήμα Μπροστά” 52,30%

Κασιμάτης Σταύρος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ Πολίτες για τον

Κορυδαλλό 47,70%

 

ΠΕΡΑΜΑ

Νικητής ο Γ. Λαγουδάκης

Ανανέωση θητείας για άλλον έναν δήμαρχο της Β΄Πειραιά. Ο Γιάννης Λαγουδάκης, στον Δήμο Περάματος, κατάφερε στον β’γύρο να πάρει τη «ρεβάνς» με ποσοστό 54,11 αν και στον α΄γύρο βρισκόταν πίσω από τον Γιάννη Λαγουδάκο με 4,5 μονάδες. Ο Δήμος Περάματος είναι άλλη μια περίπτωση Δήμου, όπου η παράταξη του Δημάρχου (7 έδρες) έχει λιγότερες έδρες από τη μείζονα μειοψηφία (8 έδρες).

Λαγουδάκης Ιωάννης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 54,21%

Λαγουδάκος Ιωάννης ΠΕΡΑΜΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 45,79%

 

ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΙΓΙΝΑ – ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ – ΜΕΘΑΝΑ

Νικητές Παναγόπουλος, Ζορμπάς, Πολλάλης

 

Αλλαγή σκυτάλης σε Σαλαμίνα και Αίγινα. Στο νησί του Αίαντα, ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος, υπερδιπλασίασε το ποσοστό του σε σχέση με τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας 67,46% έναντι 32,54% που έλαβε ο Γιάννης Τσαβαρής. Το υψηλό ποσοστό επικράτησης του κου Παναγόπουλου στον β’ γύρο μαρτυρά τον μεγάλο συνασπισμό δυνάμεων κατά της επανεκλογής του πρώην Δημάρχου. Η παράταξη το ΝΗ.Σ.Ι. ΜΑΣ έχει 10 έδρες και η Πρωτοβουλία Πολιτών Σαλαμίνας, 8 έδρες.

Ανατροπή σκηνικού είχαμε και στην Αίγινα με τον Γιάννη Ζορμπά να «παίρνει» τον Δήμο από τον Δημήτρη Μούρτζη για 458 ψήφους. Συγκεκριμένα, ο κος Ζορμπάς ο οποίος έχει στη δημοτική του ομάδα την παρέα των συμβούλων που τράβηξαν το χαλί στον απερχόμενο Δήμαρχο, εξελέγη με 53,40%.

Στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, Δήμαρχος εξελέγη ο Σπύρος Πολλάλης με 57,12%, έναντι 42,88% του Κωνσταντίνου Καραγιάννη.

 

ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Παναγόπουλος Γεώργιος ΤΟ Ν.Η.Σ.Ι. ΜΑΣ 67,46%

Τσαβαρής Ιωάννης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Πολιτών Σαλαμίνας 32,54%

 

ΑΙΓΙΝΑ

Ζορμπάς Ιωάννης ΑΙΓΙΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ 53,40%

Μούρτζης Δημήτριος ΑΙΓΙΝΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ 46,60%

 

ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ-ΜΕΘΑΝΑ

Πολλάλης Σπυρίδων Νέα ΠΝΟΗ 57,12%

Καραγιάννης Κωνσταντίνος ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την Τροιζηνία και τα Μέθανα 42,88%

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı