You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » «Tαφόπλακα» σε Πέραμα και Σαλαμίνα

«Tαφόπλακα» σε Πέραμα και Σαλαμίνα

«Tαφόπλακα» σε Πέραμα και Σαλαμίνα

Εφιάλτης το master plan της ΟΛΠ Α.Ε.

Το χειρότερο σενάριο όλων των εποχών για το Πέραμα και τη Σαλαμίνα παίρνει σιγά-σιγά σάρκα και οστά. Η Κινεζική διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. με το περίφημο master plan που στόχο έχει την ανάπτυξη του λιμένα και την εκτίναξη των κερδών της υλοποιεί το αναπτυξιακό της πρόγραμμα σε βάρος της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που έμελλε να γεννηθούν στις φτωχογειτονιές των περιοχών της Β’ Πειραιά. Η απομάκρυνση των δεξαμενών καυσίμων από το Πέραμα, η πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπό της, η ανάδειξη της ιστορικής Σαλαμίνας και της πολιτιστικής της ταυτότητας αποδεικνύονται ευσεβείς πόθοι, αποκυήματα της φαντασίας κάποιων ρομαντικών εγκεφάλων αλλά και ορισμένων άλλων που πούλαγαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Οι Κινέζοι έχουν αποδεδειγμένως πλέον, άλλα σχέδια ακυρώνοντας έργα και παρεμβάσεις που είχαν δρομολογηθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Σύμφωνα με το master plan της ΟΛΠ Α.Ε. στον χώρο που βρίσκεται εντός αστικού ιστού, στο Ικόνιο, και έχει αποφασιστεί η δημοπράτηση της κατασκευής Κέντρου Υγείας, προβλέπεται η διαμόρφωση χώρου αποθήκευσης κοντέινερ (κέντρο Logistics). Προβλέπονται ακόμη, ύψη 22 μέτρων για κατασκευές στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, που αν υλοποιηθούν θα μοιάζουν με τείχος που θα αποκόπτει ακόμα και την ελάχιστη θέα προς τη θάλασσα. Θυμίζουμε ότι ανάλογη πρόταση του ΟΛΠ είχε απορριφθεί στο παρελθόν από τη διυπουργική Επιτροπή Σχεδίασης Ανάπτυξης Λιμένων. Στο φρικιαστικό σενάριο αναφέρονται η επέκταση και ένταση των δραστηριοτήτων των εταιρειών πετρελαιοειδών και των δεξαμενών τους μέσα σε κατοικημένη περιοχή!
Τι λέει σήμερα ο Δήμαρχος; Ακόμα περιμένουμε τη θέση του κου Λαγουδάκη ο οποίος προ διμήνου ζητούσε την απομάκρυνση των καζανιών. Πάντως, στο Πέραμα δεν «κουνιέται φύλλο» παρά τις… αγωνιστικές κορώνες του δημάρχου. Σε αντίθεση με τον κο Λαγουδάκη, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκος ανεβάζει τους τόνους κατηγορώντας τον σημερινό τοπικό άρχοντα ότι είναι υπηρέτης των κυβερνητικών εντολών και όχι του Περαμαϊκού λαού. «Πέρασαν τέσσερα χρόνια και δεν τον είδαμε, δεν τον ακούσαμε να σηκώνει τη φωνή και τη γροθιά του Περάματος ενάντια στα σχέδια της κρατικής εξουσίας και των κυβερνήσεων που αποφασίζουν σε βάρος της πόλης μας» τονίζει και προσθέτει: «Τώρα ζητάει αποφάσεις κατά του οργάνου (ΟΛΠ) στο οποίο ο ίδιος συμμετείχε. Τώρα όμως, είναι αργά για να πείσει για δήθεν αγωνιστικότητα, για δήθεν συναίνεση».

Στην αντίπερα όχθη, τη Σαλαμίνα, αναμένεται να εξαπολυθεί νέα επίθεση. Το νησί του Αίαντα αντί να δεχθεί κάποιο σημαντικό αναπτυξιακό έργο που θα ενίσχυε τις υποδομές του, θα υποστεί μια ακόμη οχλούσα δραστηριότητα, αφού βάσει του master plan, προβλέπεται η δημιουργία ενός ακόμη ναυπηγείου στην περιοχή βόρεια των Σεληνίων, και ειδικότερα, στη θέση Λιμνιώνα με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στο μέλλον του νησιού εξαιρώντας το μια για πάντα από κάθε σχεδιασμό ανάδειξής του ως σημαντικού αρχαιολογικού προορισμού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Τάκη Χατζηπέρου, αποδέχτηκε να αποστείλει στην ΟΛΠ Α.Ε. ομόφωνη απόφαση διαμαρτυρίας για τον περιορισμένο χρόνο που δόθηκε για ένα τόσο σοβαρό θέμα ζητώντας παράλληλα την απομάκρυνση των ναυπηγείων και των ναυαγίων από την Κυνόσουρα, την εκτέλεση ανασκαφών και την κατασκευή μουσείου και θεματικού πάρκου για τη Ναυμαχία.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı