You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Oχι με το… γάντι στο εργοστάσιο στερεών αποβλήτων στο Κερατσίνι

Oχι με το… γάντι στο εργοστάσιο στερεών αποβλήτων στο Κερατσίνι

Oχι με το… γάντι στο εργοστάσιο στερεών αποβλήτων στο Κερατσίνι

Αν και η ημερίδα οργανώθηκε από κοινού προκειμένου να επισημανθεί η ανάγκη διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων και να προωθηθεί από τον Δήμο Πειραιά η πρότασή του για αξιοποίηση έκτασής του στο Κερατσίνι για τη λειτουργία εργοστασίου στο Σχιστό, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας είπε όχι με το… γάντι.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζανής ενώ τάχθηκε υπέρ των σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης των απορριμμάτων, αναφέρθηκε σε όλες τις οχλούσες δραστηριότητες που έχουν επιβαρύνει το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. «Σήμερα, όπως όλοι ήδη γνωρίζετε, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα αποτελούν δυστυχώς το σκουπιδότοπο της ευρύτερης περιφέρειας. Σήμερα επωμιζόμαστε το κόστος λειτουργίας της Ψυττάλειας, τoυ Τσιμεντάδικου, των εγκαταστάσωεν πετρελαιοειδών και τα όμβρια ύδατα που μολύνουν την περιοχή. Εκτός από αυτά επωμιζόμαστε τη λειτουργία της Ιχθυόσκαλας και του Εργοστασίου της ΔΕΗ που μπορεί πλέον να λειτουργεί με φυσικό αέριο, αλλά εξακολουθεί ν’ αποτελεί ρυπογόνα εστία για την πόλη μας, κυρίως πλέον λόγω της ηχορρύπανσης που προκαλεί». Συνέχισε λέγοντας ότι το κράτος, θα πρέπει να καταλάβει, ότι οι δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν άλλες ρυπογόνες δραστηριότητες στην περιοχή που ζουν, αποτελώντας ουσιαστικά τόπο δράσης για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο κ. Τζανής υποστήριξε ότι το περιβαλλοντικό ισοζύγιο τόσα χρόνια είχε αρνητικό πρόσημο για την περιοχή του και ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί άλλες ρυπογόνες εστίες που θα υποβαθμίσουν εκ νέου την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε υποστηρίξει στο δημοτικό συμβούλιο ότι η πρότασή του είχε τη σύμφωνη γνώμη του Κερατσινιώτη δημάρχου μετά την παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Μίχα ότι επιβάλλεται η συναίνεση του όμορου δήμου.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı