You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Nίκαια: Βανδαλισμοί σε σχολεία

Nίκαια: Βανδαλισμοί σε σχολεία

Nίκαια: Βανδαλισμοί σε σχολεία
Νέοι βανδαλισμοί σημειώθηκαν σε σχολικά συγκροτήματα της Νίκαιας. Ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τις καταστροφές που έχουν γίνει σε σχολεία της πόλης.
Οι εικόνες που ανήρτησε ο Δήμαρχος είναι λυπηρές. Βαμμένοι τοίχοι και κάγκελα, σπασμένα τοιχία, τζάμια και καρέκλες, πεταμένα πλαστικά και μεταλλικά μπουκάλια συνθέτουν το σκηνικό της ντροπής για την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας.
“Δεν είναι καινούργια συνήθεια να καταστρέφουν κάποιοι τους δημόσιους χώρους ξεχνώντας ότι, και με τα δικά τους χρήματα θα επισκευαστούν, ούτε είναι δυνατό πουθενά στον κόσμο να φυλάσσεται επί 24ωρης βάσης όλη η δημόσια περιουσία (σχολεία, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, κτίρια κλπ)” τόνισε και συμπλήρωσε:
“Είναι θέμα αγωγής που δυστυχώς, κάποιοι δε φροντίσαμε να δώσουμε στα παιδιά μας. Διότι, μη γελιόμαστε, δεν είναι ξένα παιδιά αυτοί που καταστρέφουν αλλά τα δικά μας παιδιά! Δυστυχώς, στην Ελλάδα δικό μας θεωρούμε μόνο τον χώρο του σπιτιού μας, στον δημόσιο χώρο συμπεριφερόμαστε σαν να είναι ξένος, σαν να ανήκει αλλού. Ούτε καν για τα πεζοδρόμια έξω από το σπίτι μας, το παρτέρι της γειτονιάς μας, τον κάδο απορριμμάτων κλπ Το δικό μας ξεκινάει μέσα από την πόρτα του σπιτιού μας. Πώς να ζητήσουμε λοιπόν απ΄τα παιδιά μας να έχουν άλλη νοοτροπία, όταν εμείς τα έχουμε γαλουχήσει μ’ αυτήν; Δεν έχει νόημα να πω ποια σχολεία είναι αυτά που φαίνονται στις φωτογραφίες και έχουν υποστεί τον βανδαλισμό. Σημασία έχει να τα προστατεύουμε, αλλάζοντας όλοι και όλες την αντίληψη μας για τον δημόσιο χώρο, να τον αγαπήσουμε γιατί είναι δικός μας” κατέληξε ο Δήμαρχος.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı